Fonksiyonel süper gıda şirketi Naturiga, 8 milyon TL hedefle ikinci kez kitle fonlama yatırım turuna çıktı

Fonksiyonel süper gıda şirketi Naturiga, fonbulucu platformundaki ikinci yatırım turunu başlattı. Girişim, hem ülkemizden hem de dünyanın farklı bölgelerinden süper besinleri bir araya getirerek katma değeri yüksek fonksiyonel gıdalar, sağlıklı beslenmeyi kolay ve eğlenceli hale getiren yenilikçi ve besleyici süper gıda karışımları, bitki bazlı proteinler, sağlıklı kahvaltılık alternatifleri ve glütensiz atıştırmalıklar sunuyor.

İnovatif, rekabetçi, tamamen vegan ve glutensiz fonksiyonel besinler ile sağlıklı atıştırmalıklar üreten yeni nesil gıda girişimi Naturiga, ikinci kez paya dayalı kitle fonlama turuna çıktı.

Naturiga, 2022 yılında kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinden çıktığı ilk yatırım turunu başarıyla kapatarak elde ettiği fonla üretim, kalite ve altyapı operasyonlarını büyütmüştü. Bu büyüme neticesinde 2023 yılı sonunda 244 bin 152 adet ürün satışı ile 17,5 milyon TL ciroya ulaşan girişim, ikinci turda şirket paylarının yüzde 5,50’sinin yatırımcılara arzıyla 8 milyon TL fon talep ediyor. Naturiga’nın kısa vadeli hedefi, İngiltere ve Almanya’nın ardından tüm Avrupa pazarlarına öncelikle online daha sonra da geleneksel kanallardan giriş yapmak.

2022 yılındaki ilk yatırım turunda hedeflediği fon tutarına ulaşmasının ardından üretim, kalite ve pazarlama altyapısını güçlendiren Naturiga’nın ikinci turdaki hedefi, şirket paylarının yüzde 5,50’sinin yatırımcılara arzı yoluyla 8 milyon TL fon toplamak.

Geçtiğimiz aylarda milli sporcu, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner’i “İyi Yaşam Direktörü” olarak ekibine dahil eden ve Saygıner ile sporcu beslenmesi kategorisine odaklanacak olan Naturiga, 2026 yılında 209 milyar dolara ulaşması beklenen global süper gıda pazarına öncelikle İngiltere ve Almanya, sonrasında tüm Avrupa, ABD ve Körfez Bölgesi ülkeleri ile online/offline kanallardan giriş yapmayı hedefliyor.

Bir yılda ciro bazında yüzde 176 büyüme

Şirketin ciro bazında büyüme yolculuğundan bahseden Naturiga Kurucusu ve Genel Müdürü Yılmaz Kekeç verdiği demeçte:;

“Naturiga olarak süper gıdaları tüketmenin doğal, yenilikçi ve kullanışlı birçok yolunu sunan, sağlıklı büyüyen, çok kanallı yapıya sahip, küçük bütçelerimize rağmen ciro ve marka bilinirliği olarak ciddi yol almış bir markayız. 2020 yılı toplam ciromuz 1,85 milyon TL idi. 2021 yılında bu rakamı 4 milyon TL’ye ulaştırmayı başardık. 2022 yılını ise yaklaşık 6,2 milyon TL ciro ile kapattık. 2023 yılını üretim dahil 10 kişilik ekibimiz ile 17,5 milyon TL ciro ve 244 bin 452 adet ürün satışı ile tamamladık. Bir önceki yıla göre büyüme oranımız ciro olarak yüzde 176, adet olarak yüzde 70,7 şeklinde gerçekleşti.”

Güncel İçerikler