njoyKidz, WePlay Ventures liderliğindeki turda 525 bin dolarlık ilk yatırımını aldı

NjoyKidz, WePlay Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda; DOMiNO Ventures, Anibera, Angel Effect, Aegean Ventures ve Mustafa Serdar Arıkan’dan 5 milyon dolar değerleme üzerinden 525 bin dolar yatırım aldı.

Çocuklar için yetenek bazlı oyunlar geliştiren ve arayüzü sayesinde ebeveynlerin çocuklarının gelişimlerini düzenli olarak takip etmesine olanak sağlayan NjoyKidz, WePlay Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda; DOMiNO Ventures, Anibera, Angel Effect, Aegean Ventures ve Mustafa Serdar Arıkan’dan 5 milyon dolar değerleme üzerinden 525 bin dolar yatırım aldı.

njoyKidz, çocuklar için bilişsel yetenek geliştirme odaklı reklamsız, güvenli, eğlenceli ve eğitici mobil oyunlar geliştiriyor

Utku Bozkurt tarafından Ekim 2021 sonunda kurulan njoyKidz, 2-9 yaş arasında çocuklar için bilişsel yetenek geliştirme odaklı reklamsız, güvenli, eğlenceli ve eğitici mobil oyunlar geliştiriyor. Tüm oyunlarını pedagog danışma ekibinin öneri ve tavsiyeleriyle koordine bir şekilde yürüten njoyKidz Hafıza-Yaratıcılık-Problem Çözme-Sosyalleşme-Dikkat gibi 5 ana yetenek ve 18 alt yetenek kategorisini baz alarak oyunlarını geliştiriyor. Ayrıca ebeveyn arayüzü sayesinde ebeveynlerin çocuklarına dair tüm istatistikleri anlık olarak takip edebilmesine de olanak tanınıyor. Ebeveynler njoyKidz ebeveyn arayüzü sayesinde çocuklarının hangi ana ve alt yetenek kategorilerinde ne kadar gelişme kat ettiklerini, njoyKidz oyunlarında ne kadar vakit geçirdiklerini, yaş ortalaması dikkate alınarak karşılaştırmalı veriler ile inceleme fırsatı sunuyor.

Çocuk oyunları alanında dünyanın en önemli oyun stüdyolarından biri olmayı amaçlıyor.

njoyKidz, yatırım sonrasında yapmış olduğu anlaşmalar ile önemli animasyon ve çizgi film karakterlerinin oyunları geliştiriyor olacak. Çocuk alanında güçlü marka değeri olan firmalar ile beraber hareket ederek adından sıkça söz ettirmeyi hedefleyen njoyKidz, çocuk oyunları alanında dünyanın en önemli oyun stüdyolarından biri olmayı amaçlıyor. 1 yıl içerisinde geliştirmeyi hedefledikleri 75’den fazla oyun sayesinde milyonlarca çocuğa ulaşarak onlara güvenli ve eğlenceli bir oyun platformu sunuyor olacak. njoyKidz’in orta vade planları arasında bu alanda dünyanın sayılı yayıncılardan biri olmak da var.

“njoyKidz dünyanın her yerindeki çocuklara ve ailelere ulaşmayı hedefliyor.”

Çocuk oyunları alanında hem geliştirdikleri oyunlar hem ebeveyn arayüzü ile çocukların gelişiminde önemli rol oynamayı hedefleyen njoyKidz kurucusu Utku Bozkurt; “Çocuk oyunları geliştirmemizin en temel sebebi, özellikle günümüz çocuklarının hayatlarının önemli bir parçası olan mobil cihazlar ile geçirdikleri vakittir. Bu vaktin onların gelişimlerine de katkı sağlayabilecek hale gelmesini istiyoruz. Bu yolda böyle kıymetli yatırımcıların aramıza katılması; hedefimize emin adımlar ile ilerlememizde bize büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Uzun dönem planlarımız ise Netflix, BluTV, Amazon+, Disney+, Nintendo gibi platformlarla iş birliği modelleri geliştirerek dünyanın her yerindeki çocuklara ve ailelere ulaşabilmek.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Güncel İçerikler