Yerli oyun girişimi Agave Games, Balderton Capital liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye'nin en yeni gündelik bulmaca oyun stüdyosu Agave Games, Balderton Capital liderliğindeki 7 milyon dolarlık tohumluk turunu tamamladı.

Dört deneyimli Türk mobil oyun geliştiricisi tarafından ortaklaşa kurulan yeni gündelik bulmaca oyun stüdyosu Agave Games, Avrupa’nın önde gelen yatırımcılarından Balderton Capital liderliğindeki turda 7 milyon dolar yatırım aldı. Agave Games’in bu yatırım turuna; Felix Capital ve 500 Istanbul da katıldı.

Alper Öner, Burak Kar, Baran Terzioğlu ve Oğuzhan Merdivenli tarafından İstanbul’da kurulan Agave’nin 12 kişilik ekibi, gündelik hayatta çalışmış çok sayıda yüksek profilli Türk oyun geliştiricisine sahip.

Agave, IOS ve Android için ilk gündelik bulmaca oyununu geliştirirken, önümüzdeki 18 ay içinde çalışan sayısını 12’den yaklaşık 40’a yani üç katına çıkarmak istiyor. Agave, her çalışanın kendi işi üzerinde sorumluluk ve özerkliğe sahip olduğu çevik bir ekip oluşturmak için Türkiye’deki en üst düzey oyun geliştiricileri ve tasarımcılarını işe almak istiyor.

Sadece mobil oyun güçlenmekle kalmıyor, özellikle Türkiye’nin mobil oyun sektörü son aylarda benzeri görülmemiş bir büyüme kaydetti.

Araştırma firması Sensor Tower tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Türk mobil oyun geliştiricilerinin gelirleri 2022’nin ilk çeyreğinde 160 milyon dolar olmuş. 2021’deki aynı çeyreğe göre yüzde 37’lik bir artış söz konusu. Bu, Türkiye’yi Avrupa’nın en büyük beşinci mobil oyun üreticisi yapıyor, Toplam gelire göre sırasıyla; Almanya, İngiltere, Fransa ve Rusya. Beşinci ise Türkiye. Ayrıca Türkiye, 2022’nin ilk çeyreğinde toplam 160 milyon dolarlık gelirle Avrupa’nın en büyük beşinci oyun üreticisi konumunda.

Agave, pazara hakim olacak bir oyun üretmek istiyor ve bu nedenle de tüm stüdyo aynı anda yalnızca bir oyun üzerinde çalışacak. İlk prototipin ise 6-8 ay arasında sürmesi planlanıyor.

Agave, üretecekleri oyununun ilk etapta; ABD, Kanada, İngiltere ve Japonya pazarlarında indirilmesini bekliyor, ancak mümkün olan en geniş yetişkin kitlesini hedeflemek için oyunun kullanıcı deneyimini en üst düzeye de çıkarması gerekiyor.

Agave Games‘in kurucu ortağı ve CEO’su Alper Öner: “Agave Games’de, mobil oyun endüstrisindeki engin deneyimimizden faydalanarak piyasadaki en yaygın ve uzun ömürlü gündelik bulmaca oyununu yaratma fırsatına sahibiz.” dedi.

Güncel İçerikler