Girişim hızlandırma programı Albaraka Garaj başvuruları 31 Temmuz’da sona eriyor

Katılım bankacılığı alanında ilk girişim hızlandırma merkezi olarak kendini konumlandıran Albaraka Garaj’ın yeni dönem başvuruları başladı.

Albaraka Türk bünyesinde, teknoloji tabanlı ürün ya da hizmet geliştirmiş girişimcilerin hızlandırma olanakları ile desteklendiği Albaraka Garaj, 6. Dönem başvurularını almaya başladı. Girişimcilere hibe, mentorlük, eğitim, network, API ve ofis desteği gibi imkanlar sunan Albaraka Garaj, yeni girişimlerini bekliyor.

31 Temmuz tarihine kadar başvuru yapılabilecek Albaraka Garaj Hızlandırma Programı’nda geçtiğimiz dönemlerde Fintech’ten SaaS’a, AI’dan regülasyon teknolojilerine, eğitimden sağlık teknolojilerine kadar birçok alanda girişim desteklendi. Albaraka Türk bünyesindeki diğer iştiraklerin de desteklediği Albaraka Garaj Hızlandırma Programı Start-up ekosistemine değer katmaya çalışan projeleri kabul ediyor.

5 yılda 100 girişime toplam 10 milyon TL finansal destek

Kurulduğu günden bu yana 100’den fazla girişimi destekleyen, hibe ve ürün/hizmet satın almalarıyla 10 Milyon TL’den fazla finansal destek ayıran Albaraka Garaj girişim dünyasına önemli katkılar sunuyor. Kabul ettiği girişim başına 100 Bin TL’ye kadar hibe ayıran Albaraka Garaj birçok farklı destek sağlıyor.

Girişimlere ofis imkânı, mentorlük ve eğitim programları, network ve API ayrıcalığı gibi destekler sağlayan Albaraka Garaj güçlü partnerleriyle girişim ekosistemine yatırım sağlıyor. AlbarakaTech Global, Albaraka API, APY Ventures, Albaraka Portföy Yönetimi, Insha Ventures gibi Albaraka Türk iştirakleriyle iş birliğinin yanı sıra Amazon Web Services, Microsof, Hubspot, Notion, Twilio gibi global araçlar girişimlerin kullanımına sunuluyor. Ayrıca yerel partnerliklerle de iş birliği kuran Albaraka Garaj’ın stratejik ortakları arasında Olmadık Ofis, Yaratıcı Yıkım, B2Press, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi gibi şirket ve kurumlar yer alıyor.

Albaraka Garaj’ın 6. Dönem başvurularıyla ilgili konuşan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, “Albaraka Garaj olarak yıllardır girişimcilik ekosistemini destekliyoruz. Bu desteklerin sonucunda kendi sektörlerinde öncü girişimlerin oluşmasında büyük faydalar sağladık. Albaraka Türk’ün iştiraklerinin de iş birliği ile sürdürdüğü Albaraka Garaj programı bu kapsamda ekosistem için önemli bir değer oluşturuyor. Start-up dünyasının potansiyeli yüksek girişimlerini desteklemek iş dünyamız için çok kıymetli. Bu yıl da 6. defa kapılarını açacak olan Albaraka Garaj’da yeni girişimleri ağırlayacağımız için heyecanlıyız. Geleceğin parlak girişimlerinin desteklenmesi noktasında Albaraka Garaj olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ürününe, hizmetine inanan, projesiyle girişim dünyasında yerini alan girişimcileri Albaraka Garaj’a başvurmaya bekliyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Güncel İçerikler