Yerli girişim Appsilon, Esas Private Equity liderliğinde 12.5 milyon Euro yatırım aldı

Laboratuvar ortamında elmas üreten yerli girişim Appsilon, Esas Private Equity liderliğinde 12,5 milyon Euro’luk yatırım turunu tamamladı. Appsilon, bu yatırımla, Türkiye’den çıkan en önemli ileri malzeme teknolojileri şirketlerinden biri oldu.

Laboratuvar ortamında elmas üreten yerli girişim Appsilon, Esas Private Equity liderliğinde 12,5 milyon Euro’luk yatırım turunu tamamladı. Bu yatırımla, Türkiye’den çıkan en önemli ileri malzeme teknolojileri şirketlerinden biri olan Appsilon; laboratuvar ortamında elmas üretimine odaklanıyor.

Şirket, aldığı bu yeni yatırımla birlikte Ar-Ge süreçlerini hızlandırarak ve üretim kapasitesini artırarak elmas teknolojisi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi olmak ve ürünleriyle global bazda başarı sağladığı alanlarda daha da güçlenmek istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Appsilon Kurucu Ortağı ve CTO’su Taylan Erol, “Elmas pazarının teknolojiyle dönüşümüne şahitlik ettiğimiz bir dönemde elmas teknolojileri geliştiren bir girişim olmanın ve geliştirdiğimiz derin teknolojileri eş zamanlı ticarileştirebilmenin heyecanını yaşarken, Esas’la ortaklığımızla birlikte malzeme alanında globalde önemli ve stratejik bir konum elde etmeyi hedefliyoruz. Hollanda Delft ve İstanbul’daki ofislerimizde 30 kişilik ekibimizle dünyanın en önemli üniversiteleri ve kurumlarıyla ortak projeler geliştiriyoruz. Kuantum teknolojileri, uzay araştırmaları, biyoteknoloji, mücevher gibi birçok alanda önemli elmas tedarikçilerden biri olduk. Önümüzdeki dönemde ekibimizi genişleterek hem teknolojilerimizi hem de pazardaki konumumuzu güçlendirmek istiyoruz.” dedi.

Esas Private Equity’den yatırıma ilişkin yapılan açıklamada ise “Ülkemizdeki teknoloji tabanlı girişimlere yatırım yapma hedefimiz çerçevesinde, ileri malzeme alanında üstün başarı ortaya koymuş Türk mühendislerini ve dünyanın laboratuvar ortamında üretim yapan sayılı elmas üreticilerinden birisi olan Appsilon’u desteklemekten gurur duyuyoruz.” denildi.

Ortaklık sürecinde Appsilon’un danışmanlığını Moroğlu Arseven Avukatlık Ortaklığı ve Hollandalı hukuk bürosu CORP, Esas Private Equity’nin danışmanlığını ise BTS Avukatlık Ortaklığı, uluslararası hukuk bürosu Bird&Bird ve PricewaterhouseCoopers üstlendi.

Güncel İçerikler