Yerli yazılım şirketi Insider, 105 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’nin ilk yazılım unicornu Insider, düzenlenen yatırım turda 105 milyon dolar yatırım aldı. Sequoia’nın liderliğinde düzenlene tura Qatar Investment Authority (QIA) ve Esas Private Equity katıldı. 

Türkiye’nin ilk yazılım unicornu Insider, düzenlenen yatırım turda 105 milyon dolar yatırım aldı. Sequoia’nın liderliğinde düzenlene tura Qatar Investment Authority (QIA) ve Esas Private Equity katıldı.

Insider, yakın zamanda G2 tarafından dünyanın en iyi 6. Yazılım Şirketi seçildi. Ekonomik stratejiler kapsamında şirket, birleşme ve satın alma odaklı bir strateji aracılığıyla benzersiz bir büyüme elde etmek için mevcut piyasa koşullarından yararlanmayı planlıyor. Şirketin Mart 2022’deki Seri D turunda 121 milyon dolarlık artışıyla birlikte bu yatırımlar, Insider’ın önemli büyüme hedeflerini tamamlayacak.

Yılın başlarında Insider, konuşma çözümleri geliştirmesini hızlandırmak için Meta onaylı, Sohbete Dayalı Ticaret ve Mesajlaşma Platformu olan Min dBehind’i satın aldığını duyurdu. Şirketin ilk satın alımının ardından Insider, pazarlama ekiplerinin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için ürününü ve yol haritasını daha da geliştirme misyonunda aktif olarak daha fazla M&A fırsatı araştırıyor. Insider’ın misyonu, markaların müşterilerin sevdiği unutulmaz, kişiselleştirilmiş deneyimler sunmasına yardımcı oluyor.

Insider CEO’su ve Kurucu Ortağı Hande Çilingir:

Insider’da şimdiye kadar organik yollarla “hyper growth”u başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi, birleşme ve satın alma odaklı bir strateji ile benzersiz büyüme seviyelerine ulaşmak istiyoruz. Bu yatırım, teknolojimizi daha da tamamlamak ve ürün sinerjileri yaratmak için istisnai ürün şirketlerini satın almak amacıyla özel olarak kullanılacak. Önümüzdeki yıllarda operasyonel harcamalar için sermaye rezervlerimizi destekleyen 2022’deki 121 milyon dolarlık Seri D yatırımımızın dışında bu son tur, özellikle M&A yoluyla inorganik büyümeyi hızlandırmaya hizmet edecek.

Insider, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde hızla büyüyor. Şu anda Fortune Global 500’ün 1/3’ünü ve Singapur Havayolları, Estée Lauder, Samsung , Vodafone, Allianz, Virgin, Toyota, New Balance, IKEA, GAP, L’Oreal, Santander, BBVA, Pizza Hut, Newsweek, Nissan, AVIS, MAC, Marks & Spencer, Avon ve CNN gibi dünyanın en sevilen markalarıyla iş birliği yapıyor.

Güncel İçerikler