Togg, global mobilite ekosistemini Plug and Play iş birliğiyle büyütecek

Açık ve kullanıcı odaklı bir mobilite ekosistemi oluşturma hedefiyle yola çıkan küresel teknoloji markası Togg, dünyanın en büyük inovasyon platformlarıından biri olan Plug and Play ile Mobilite Hızlandırma Programı başlatıyor. İş birliği kapsamında uluslararası start-up’lara mentörlükten finansal danışmanlığa pek çok konuda destek verilecek.

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, ülkemizde Bilişim Vadisi’yle birlikte hayata geçirdiği Mobilite Hızlandırma Programı’nı uluslararası arenaya taşıyor.

4 kıtada, 20 ülkede ve 39 ofiste, Silikon Vadisi’nin kalbinde 400 kurumsal partnere sahip bir yenilik platformu olan Plug and Play ile iş birliğine imza atan Togg, uluslararası Mobilite Hızlandırma Programı ile start-up’lara yol gösterecek. Program kapsamında global girişimcilere mentörlük, finansal danışmanlık ve proje desteği gibi ihtiyaç duydukları her konuda destek verilecek. Togg aynı zamanda Plug and Play tarafından desteklenen açık bir inovasyon platformu olan STARTUP AUTOBAHN’a da üye olarak, global oyuncularla birlikte mobilite alanında aktif olarak rol alacak.

“Start-up’larla sürdürülebilir değer yaratıyoruz”

Almanya Stuttgart’ta düzenlenen STARTUP AUTOBAHN Expo 2022 etkinliğinde açıklanan iş birliğine ilişkin konuşan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, mobilite ekosisteminde start-up’ların yeni teknoloji çözümlerinin çok önemli bir parçasını olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Şirketler 5-10 yıl öncesine kadar kendi Ar-Ge birimlerine güveniyorlardı ama start-up’larla birlikte teknolojik yenilik daha önce hiç görülmemiş bir hıza ulaştı. Çevik iş modelleri ile cesur adımlar atan start-up’lar hızlı aksiyon alıp sektörleri dönüştürüyor. Mobilite ekosisteminin şekillenmesinde de start-uplar kritik bir rol oynuyor. Sektör yeni oyuncuların ortaya çıkması için bir fırsat penceresi yaratırken, yeni oyuncularla yapılan iş birlikleri de sürdürülebilir değer yaratmamıza imkân tanıyor. Plug and Play ile hayata geçireceğimiz ‘Mobilite Hızlandırma Programı’ da ekosistemin çok önemli bir unsuru olan start-upları desteklemek için attığımız önemli bir adım. Avrupa’nın gerçek anlamda ender mobilite ekosistemi uygulama platformuyuz. Haziran ayında Avrupa’nın en büyük teknoloji ve start-up etkinliği olan Vivatech’te yer alarak start-up yaklaşımımızı aktardık. Etkinliğin merkezinde yer alan Mobility Park by Togg ile de start-upların nabzını tutma fırsatı bulduk. Küresel rekabete hazırlanan bir şirket olarak sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da mobilite ekosistemini geliştirecek her türlü çalışmanın içinde olmaya devam edeceğiz.”

Plug and Play Türkiye Direktörü Lale Gözübüyük ise: “Togg, bir otomobilden çok daha fazlası olmayı hedefliyor. Dünya’nın en büyük inovasyon platformu Plug and Play, sadece global otomotiv firmalarına değil başta mobilite olmak üzere birçok sektöre yayılan birikimini, geliştirdiği imkanlarını bu uzun yolculuğunda Togg ile paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyacaktır.”

Güncel İçerikler