Nivogo, Akiş GYO’dan 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Satışa sunulmayan veya farklı sebeplerden tüketim aşamasına geçemeyen ürünleri hayata döndürüp tekrar döngüsel ekonomiye kazandıran Nivogo, Akiş GYO’dan yeni bir yatırım aldı.

Satışa sunulmayan veya farklı sebeplerden tüketim aşamasına geçemeyen ürünleri hayata döndürüp tekrar döngüsel ekonomiye kazandıran Nivogo, Akiş GYO’dan yeni bir yatırım aldı. 10 Milyon Dolar değerleme üzerinden alınan yeni yatırım, Nivogo’nun döngüsel ekonomi merkezi olmasında gerekli olan teknoloji, istihdam ve markalaşma projelerine destek olacak!

2021 yılının Şubat ayında Arnas Akbaş ve Ali Cem Yücebağ tarafından kurulan Nivogo, yolculuğunda hızla büyümeye devam ediyor.

Hızlı üretime ve tüketime odaklanan perakende sektörüne sürdürülebilir bir yaklaşım sunarak döngüsel ekosistemin güçlenmesine öncülük etmek amacıyla kurulmuş döngüsel ticaret girişimi Nivogo, kullanım ömrünü tamamlamamış ürünleri hayata döndürerek ömürlerini uzatıyor ve tekrar döngüsel ekonomiye kazandırıyor. Oluşturduğu “Sıfır-Atık Perakende Sistemi” sayesinde ise birlikte çalıştığı perakende ve moda markalarının doğrusal iş modellerini döngüselleştiren Nivogo sürdürülebilir ve döngüsel bir dünya için çalışıyor.

Açıldığı günden bu yana yenileme merkezinin hacmini 36 kat büyüten Nivogo; bu alanda değişimin öncüsü olma misyonuyla hikayesine inanan tüm ortakları ile büyümeye devam ediyor. Nivogo, ayda 100 bin ürünü yenileme kapasitesiyle bugün Türkiye’nin ilk ve en büyük yenileme merkezine sahip. Son 12 ay içinde 300 bini aşkın ürün yenileyerek, 3 milyar litreyi aşkın üzerinde suyun kullanımını önlendi ve binlerce ton karbon emisyonunun oluşmasının önüne geçti. Nivogo, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 40 kişiyi aşkın ekibiyle sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam ediyor.

Aldıkları yatırımlarla birlikte hedefleri doğrultusunda her geçen gün daha emin adımlarla yürüdüklerini belirten Nivogo kurucu ortağı Arnas Akbaş, Nivogo yolculuğundan bahsetti. ‘’Kağıthane’de 3 kişi 400 m2’lik bir apartman dairesinde çıktığımız bu yolda ilk senede 10’dan fazla marka ile iş birliği yaparak toplamda 300 bini aşkın ürünün yenilenmesini sağladık, şu anda aylık 100.000 ürünü işleme kapasitesine sahibiz. Sahip olduğumuz altyapı ve geliştirdiğimiz teknolojiler ile Türkiye’nin ilk döngüsel ekonomi merkezi olmayı hedefliyoruz. Akiş GYO’dan 10 milyon dolar değerleme üzerinden aldığımız yatırım da, hızlıca ilerlediğimiz bu yolda tam da doğru yönde olduğumuzu tekrar gösterdi.”

Güncel İçerikler