Nivogo, G20 zirvesinde en iyi üç döngüsel ekonomi girişiminden biri oldu

Dünya genelinde girişimcilerin, yatırımcıların ve kamu temsilcilerinin bir araya geldiği G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı’nda yerli döngüsel ekonomi odaklı yerli girişim Nivogo, dünyanın En İyi Üç Döngüsel Ekonomi Girişimi’nden biri, Avrupa’nın ise En İyi Döngüsel Ekonomi Girişimi olarak seçildi.

Türkiye’nin döngüsel ekonomi girişimi Nivogo, Hindistan Bangalore’de düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı’nda Nivogo, dünyanın en büyük ekonomi girişimleri arasında “En İyi 3 Döngüsel Ekonomi Girişiminden Biri” oldu.

Nivogo Kurucu Ortakları Arnas Akbaş ve Ali Cem Yücebağ ödüllerini Hindistan Federal Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnaw’ın elinden aldı.

“Dünyanın geleceğini iyileştirmek adına doğacak girişimlere de ilham oluyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nivogo CEO’su Arnas Akbaş, verdiği demeçte;

“Türkiye’den doğmuş ve ilk günden beri Türkiye’yi dünyanın döngüsel ekonomi merkezi yapmak amacıyla çalışan bir girişim olarak, başarılarımızı global arenaya taşımak bizim için son derece büyük bir gurur kaynağı. Adımızı her geçen gün hem ülkemizde hem de dünyada daha fazla insan duyuyor. Bugün ülkemiz moda sektörünün atıl durumdaki kaynaklarını yeniden ekonomiye kazandırarak hem sektörün karbon ayak izini azaltıyor hem de ekonomi için yeniden katma değer sağlıyoruz. Bu iş modelimiz ile ülkemizde ve de dünyanın birçok ülkesinde sayısı her geçen gün artan ödüller alırken, aynı anda dünyanın geleceğini iyileştirmek adına doğacak girişimlere de ilham oluyoruz. Yine aldığımız ödüller ve katıldığımız etkinliklerle ülkemiz girişim ekosisteminin, döngüsel ekonomi yatırımlarının tanıtımında da elçilik görevi üstleniyoruz. Başarılarımızın globalde ödüllendirildiği gibi dünyanın geleceğine bıraktığımız katma değerin de yakın gelecekte ülkemiz sınırlarını aşacağına inanıyoruz.”

Güncel İçerikler