Unicorn olma yolunda ilerleyen Denizli merkezli oyun girişimi tiplay studio’nun hikayesi

2021’in Aralık ayında, aralarında Re-Pie, Kerim Kotan ve Saruhan Tan’ın da bulunduğu yatırımcılardan toplam bir milyon dolar yatırım alan tiplay studio kurucu ortağı Umut Ermeç, egirişim'in konuğu oldu.

Çalışmalarını Denizli’de sürdüren tiplay studio, o bölgede küresel anlamda sürdürülebilir bir oyun ekosistemi oluşturmaya odaklanmıştır.

2019 yılında Denizli’de kurulan tiplay studio; hypercasual, arcade idle ve Snap oyunlarının da içinde olduğu farklı tür ve platformlara uygun oyunlar geliştirmektedir. Kurulduğu günden bu yana altı hit oyunun altına imza atan şirket; Water Shooty, Car Restoration 3D ve Pair Up oyunlarını kendi çatısı altında geliştirmiştir. tiplay studio; Queue Jumping, Joust Run, Dodge Master ve Swords Maker oyunlarının Rollic (Zynga) tarafından desteklenen bir ivmelendirici program olan oFON bünyesindeki ekipler tarafından geliştirilmesini de sağlamıştır.

tiplay studio’nun hikayesi

Bünyesindeki stüdyoların ve oFON ekiplerinin fikir oluşturma, iterasyon ve kalite kontrol gibi oyun geliştirme süreçlerini uzaktan yönetmelerini sağlamak için Online WorkSpace (OWS) adlı bir teknoloji de geliştiren şirket, 60’dan fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Snap Game Partner programına dahil olan tiplay studio ilk Snap oyununu 2021 yılında geliştirmiştir. 2021’in Aralık ayında aralarında Türkiye’nin öncü yatırım şirketlerinden Re-Pie ve deneyimli iş insanlarından Kerim Kotan ve Saruhan Tan’ın da bulunduğu yatırımcılardan toplam bir milyon dolar yatırım almış olan tiplay studio 2022 yılının başında Snapchat’in yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren şirketlere destek veren Yellow İvmelendirici Programı’na kabul edilerek yatırım almıştır. tiplay studio, ikisi Denizli’de ve biri İzmir’de olmak üzere toplamda üç ofisiyle faaliyetlerine devam etmektedir.

Güncel İçerikler