tiplay studio, oFON Kuluçka ile yetenekli ekipleri oyun sektörüne kazandıracak

Türkiye'nin en hızlı büyüyen oyun geliştirme ekosistemi tiplay studio, oFON Kuluçka ile yetenekli ekipleri oyun sektörüne kazandıracak.

Hypercasual, arcade idle ve Snap oyunlarının da içinde olduğu farklı tür ve platformlara uygun oyunlar geliştiren tiplay Studio, dünyanın en başarılı oyun şirketlerinden biri ve stratejik ortakları olan Rollic ile birlikte potansiyel vadeden ekiplerin oFON İvmelendirici’ye dahil edilmesini sağlayan oFON Kuluçka’yı duyurdu.

Katılımcı ekipleri fikir üretimi, yaratıcılık, teknik yeterlilik gibi alanlarda geliştirerek oFON İvmelendirici bünyesinde faaliyet gösteren başarılı birer oyun girişimi haline getirecek olan oFON Kuluçka, onbinlerce potansiyel oyun girişimcisinin önünü açmayı hedefliyor.

Küresel anlamda sürdürülebilir bir ekosistem yaratmaya odaklanan tiplay studio, Rollic iş birliği ile 2019’da oFON İvmelendirici’yi uygulamaya koymuştu.

Başvurular alınmaya başladı

oFON Kuluçka’ya başvurmak için en az 2 kişiden oluşan bir ekip olmak gerekiyor. tiplay studio’nun deneyimli liderleri tüm oFON Kuluçka başvurularını inceleyip olumlu veya olumsuz geri bildirim veriyor olup başvuru esnasında sisteme yükledikleri oyunları test edilen ekiplerin kabulünü test sonuçlarına göre gerçekleştiriyor.

2021’de en çok yatırımı oyun sektörü aldı

tiplay studio CEO’su Mehmet Umut Ermeç, “tiplay studio, hem bir oyun şirketi, hem de global bir girişim olarak yüz milyonlarca insanın hayatını daha eğlenceli hale getirmeye devam ediyor. Çıraklık sistemi ve oFON İvmelendirici’nin ardından oFON Kuluçka ile sürdürülebilir bir ekosistem yaratmak için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Oyun sektörü, son yıllarda Türkiye’nin en çok yatırım alan sektörü oldu. Türkiye girişim dünyası 2021 yılında toplam 1,2 milyar dolar yatırım alırken, yapılan her dört dolar yatırımdan bir doları oyun sektörüne yapıldı. Önümüzdeki yıllarda bu oran daha da artacak ve oyun sektörü Türkiye’nin dinamosu olacak, tiplay studio da bu büyük değişimin altyapı taşlarını döşeyen lider şirketlerden biri olmaya devam edecek” dedi.

Dünya oyun sektöründe 18’inci sırada

Ülkemizdeki oyun sektörünün giderek daha da popüler hale geldiğini ve toplam oyuncu sayısının 2021’de 36 milyondan 41 milyona çıktığını belirten Ermeç, “Dünya oyun sektöründe Türkiye hypercasual türünde liderlik bayrağını dalgalandırmaya, casual mobil oyun türünde ise dünyanın en önemli ekosistemlerinden biri olmaya devam ediyor. tiplay studio da hem ürün bandını genişleterek, hem de ekip gücünü artırarak her kesimden yüz milyonlarca insanı eğlendirme hedefine doğru hızla ilerliyor. Yılın ikinci yarısında oFON İvmelendirici, oFON Kuluçka ve çıraklık sistemine dahil ettiğimiz yüzlerce yetenekli çalışma arkadaşı ile Türkiye’nin potansiyeline yatırım yapmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Güncel İçerikler