Web uygulama geliştirme platformu Refine, 500 Istanbul liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

React tabanlı web uygulama geliştirme platformu Refine, 500 Istanbul önderliğinde girdiği 1 milyon dolarlık tohum yatırım turunu, Emre Baran (Cerbos) ve Emre Burak Kabakçı (Rakam/Liveramp)’nın da katılımıyla tamamladı.

Y. Civan Özseyhan, Ömer F. Aplak ve Eren Erkalkan tarafından kurulan Refine; yönetici panelleri, raporlama ekranları gibi şirket içi yazılımların üretilmesini kolaylaştırırken, geliştiricilerin zamanından %70’e varan oranlarda tasarruf sağlıyor.

2021 yılı Eylül ayında açık kaynak bir kütüphane olarak yayınlanan Refine, geçen kısa sürede alanındaki en popüler araçlardan biri haline geldi. Başta Amerika, Avrupa ve Hindistan olmak üzere tüm dünyadan frontend geliştiricilerinin beğenisini toplayan proje, şimdiden Github’ta 2300 Star sayısına ve aylık 10 bin’in üzerinde indirmeye ulaşmış durumda.

Yatırım turunun ardından açık kaynak tarafında hız kesmeden büyümeyi ve kullanıcı tabanını genişletmeyi hedefleyen Refine, aynı zamanda kendi ekosistemine pratik cloud ve backend çözümleri de ekleyecek bir SAAS hizmetini de bu yıl içerisinde hizmete almayı planlıyor.

Projenin kurucu ortağı ve CEO’su Y. Civan Özseyhan, Refine’ın hikayesini aşağıdaki sözlerle anlattı: “Yıllar boyunca dahil olduğumuz projelerde, şirket içi web uygulamalarına ne kadar çok zaman ve kaynak ayrıldığını gördük. Hazır çözümler, özelleştime imkanları sınırlı olduğundan belli ölçeğin üzerindeki projelerde piyasanın gerektirdiği ihtiyaçlara cevap vermekte başarısızdı. Bu noktadan yola çıkarak, kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda Refine’ı yaratırken; üretkenlik, esneklik ve üretim hızı arasında yeni bir nokta keşfettik. Bunun global alanda bir karşılığı olduğunu görmek gurur ve mutluluk verici.”

500 Istanbul kurucu ortağı Enis Hulli ise; “Refine, önyüz üzerinden kullanıcıları yakalayarak, pazara rakiplerinden apayrı bir noktadan giriş yaptı ve bu da güçlü bir karşılık buldu. Hem yatay, hem dikey anlamda genişleme ve değer üretme noktasında gidilecek daha çok yol var, ancak zaten asıl zor olanı ilk adaptasyonu yakalamaktı.”

10 yılı aşkın süredir farklı projeler ve şirket yapılarında birlikte çalışan kurucu ekip, 2018 yılından bu yana Pankod markası ile açık kaynak alanına girerek front end odağında bir çok başarılı projeye imza attı.

Güncel İçerikler