Defimec Blokzincir Teknolojileri, Tamer Capital’dan 6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Bir önceki yatırımını Nisan 2021 Tamer Capital’den 750 bin dolar değerleme ile alan ve venture building anlaşması yapan Defimec Blokzincir Teknolojileri, kapalı köprü finansman turuyla Tamer Capital’den 6 milyon dolar değerleme üzerinden yeni bir yatırım aldı.

Defimec 2020 yılının Ağustos ayında TÜBİTAK-Bilgem’de görev alan uzman araştırmacı Özcan Aytaç ve BİLGEM-Blockchain Lab’te görev yapan ekip arkadaşlarıyla birlikte TUBİTAK MARMARA Teknopark’da kurulmuştu. Defimec; tokenizasyon platformları, DAO protokolü ile çoklu zincir DeX platformundan oluşan bir merkeziyetsiz finans uygulamaları ekosistemi inşa etti.

Girişimin kurucusu Özcan Aytaç “İlk aşamada farklı iş modelleri ile öne çıkan Sportimec, Fanimec ve Startimec platformları ile tokenizasyon dünyasına hızlı bir giriş yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tamer Capital kurucusu Kemal Tamer, Defimec’te spordan, sermaye piyasası araçlarına kadar 8 ayrı sektörde blockchain çözümleri sunarak ekonomideki büyük varlıkları dijital varlık haline getirip mikro yatırıma açılmasına yönelik iş modelini geliştirdik. Teknoloji altyapısını da Defimec ekibi bu sürede başarıyla geliştirdi. Lansman için gerekli bütçeyi Tamer Capital olarak devam yatırımı yaparak sağlıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler