Her bir girişime 250 bin dolar yatırım yapılan Applikus Startup Studio, 6 girişim ile kuruldu

Applikus, startup ekosisteminde 4. yılına giren Tamer Group tarafından geliştirilen girişimleri bir araya getirerek kuruldu.

Tamer Group tarafından geliştirilen bir startup studio modeli olan Applikus, 6 girişim ile faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili demeç veren Applikus CEO’su Kemal Tamer;

“Tamer Group olarak 23 yıldır birçok sektörde faaliyet gösteriyoruz. 2020 yılında iştiraklarimizi sonlandırarak 2021 yılından itibaren tüm bilgi birikimimizle teknoloji girişimlerine yoğunlaştık. Başlangıç aşamasındaki yatırımlar için Tamer Capital’i kurduk. Şimdi ise 3 yıl içerisinde geliştirdiğimiz 6 girişimimizi tek bir çatı altında Applikus Startup Studio’da topluyoruz. 2028’e kadar 20 girişime ulaşma hedefindeyiz.

İlk 3 yıl startup ekosisteminin dinamiklerini iyice sindirebilmek için Fitty, Carstudio.ai ve Defimec olmak üzere toplamda sadece 3 startup’ı hayata geçirdik. Bu yıl Guru4me, Bookfluencer ve Fapprica girişimlerimizi hayata geçiriyoruz. Her geçen gün girişimcilerimiz ve girişim çıkarma hızımız gelişiyor. Yakın zamanda daha çok Applikus girişimcisi ekosistemde faal olarak göreceksiniz.”

Applikus Startup Studio çalışma modelinde, tecrübeli IT profesyonelleri ile potansiyeli olan genç girişimci adayları bir arada mevcut startuplar içerisinde görev alarak çalışmaya başlıyor. Amaç, yatkınlığı olan bireyleri Entrepreneur in Residence’e dönüştürmek. Ardından yeni girişimci adayı yeteneklerine en uygun olan Applikus startup’ında co-founder ve CEO olarak yer alma imkanına sahip oluyor.

Girişim başına ilk 250 bin dolar yatırımı Tamer Capital sağlıyor. Girişim ve yatırım grup bünyesinde yapıldığından büyüme aşamasında girişimci hisselerinde seyrelme olmuyor.

Applikus girişimleri:

  • Fitty: Anlaşmalı spor salonlarında üyeliksiz, sporda geçirilen süre kadar ödeme yapılmasını sağlayan mobil uygulama.
  • Car Studio AI: Araba fotoğraflarını AI teknolojisi ile otomotiv stüdyo ortamına yerleştiren B2B SAAS web ve mobil uygulaması.
  • Defimec Blockchain Technologies: Merkeziyetsiz uygulamalar, tokenizasyon platformları ve protokolleri oluşturan blockchain mobil uygulamaları ekosistemi.
  • Guru4me: Kullanıcıların günlük öğretiler dinlediği ve bu öğretileri hayata uyarlayabileceği çok yönlü ajandası olan kişisel gelişim mobil uygulaması.
  • Bookfluencer: Sesli kitap özeti yayıncıları ile dinleyicilerini buluşturan pazar yeri ve sosyal medya mobil uygulaması.
  • Fapprica: Veri analitiği kullanarak AI temelli seri global mobil uygulamalar üretim laboratuvarı.

Güncel İçerikler