Tamer Capital, Fikir ve MVP aşamasındaki girişimlere 250 bin TL’ye kadar yatırım yapacak

Tamer Capital, dijital ve yaratıcı iş fikirlerini global ölçekte büyük şirketler haline getirmeyi amaçlayan bir yatırım ve girişim geliştirme platformudur.

Ülkemizde çok sayıda teknolojiye ilgili genç girişimcilerimiz bulunmaktadır. Tamer Capital bu girişimcilere yol arkadaşı olmak amacıyla bir venture builder olarak yola çıktı.

Bir girişimin globaldeki hayallerine ulaşabilmesi için gerekli yatırım, iş geliştirme, finansal yönetim, hukuk danışmanlığı, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi, marka oluşturma ve pazarlama gibi sorumlulukları alırken; girişimci ortağına sadece teknolojiye ve yönetime odaklanma imkanını sağlamaktadır.

Tamer Capital, Tamer Group bünyesinde tek kurucu olan Kemal Tamer tarafından kuruldu.

Kemal Tamer: “Uzun zaman önce planladığımız bir şeydi Tamer Capital. Amaç grubu bir teknoloji şirketler grubuna dönüştürmekti. Grubun tüm konsantrasyonunu Tamer Capital lokomotifine vermesi için bizden operasyonel yük alan bütün şirketleri elimizden çıkardık. Kuruluşumuzun hemen akabinde kendi içimizde genç girişimciler yetiştirmeye başladık. Bunlara “Finder” adını verdik. Tamer Capital Finder’ları, teknoloji ve finans alanında iyi eğitim alan girişimcilerdir. Araştırma ve yeni bir konuyu hızlı öğrenme kabiliyetleri yüksektir.” dedi.

Hangi alandaki girişimlere yatırım yapacak?

Fikir ve MVP‘si çıkmış girişimlerle ilgilenen Tamer Capital, alan ayrımından ziyade fikir ve girişim partnerimiz bizim için önemli. Bir fikrin gerçekleştirilebilmesi için işe adanmış bir girişimci ile her işi geliştirebiliriz.

Yatırım yaparken girişimlerde neler arıyor?

  • Global ölcekte yapılmayı hedeflemesi
  • Unicorn hedefi olan
  • Teknoloji tabanlı
  • Tercihen saha operasyonel yükü olmayan startuplara yatırım yapacağız.

İlk etapta 25 girişime yatırım yapmayı hedefleyen şirket, ilk aşamada tohum olarak proje başına 250 bin TL’ye kadar ayni ve nakdi yatırımlar yapacak.

Bunlar içinde hızlı yükseliş gösteren projelerde de yatırım tutarını yine yıl içinde sadece nakdi olarak proje başına 1 milyon TL’ye çıkartmayı planlıyor. Buradaki hedef de 10 projeye 1’er milyon TL yatırım yapmak. Sonrasında odaklandıkları projelerde girişim ve yatırımlara devam etmek istiyor.

Tamer Capital’in gelecek hedefleri

Kemal Tamer: “Türkiye’deki girişimcilere iş geliştirme hususunda destekler verecek dünya üzerinde daha fazla başarılı işler yapabileceğini görmek istiyoruz. Reel sektörden bir teknoloji şirketler grubuna dönüşmek istiyoruz. Yıllarca distressed asset yapan bir varlık yönetim grubuyduk. Distressed asset çalışma modeli, startup çalışma modeline çok yakındır. Kısıtlı kaynakla verim çıkartmaya ve varlıkları kurtarmaya çalışırsın. 20 yıllık tecrübelerimizin genç girişimcilerin adanmışlığı ile verime dönüşeceğini düşünüyorum.”

Güncel İçerikler