İş ilanları ile adayları, yetenek avcıları üzerinden eşleştiren DigitalWisers, 5 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım aldı

DigitalWisers, yurt içi ve yurt dışından katılan yatırımcılardan 5 milyon Euro değerleme üzerinden tohum aldı.

Açılan iş ilanlarını yapay zeka destekli algoritmalar kullanarak yetenek avcılarının portföylerindeki en iyi adaylarla eşleştirerek en kısa sürede işe alım sürecini tamamlamayı hedefleyen akıllı insan kaynakları platformu DigitalWisers, yurt içi ve yurt dışından katılan 4 melek yatırımcıdan 5 milyon Euro değerleme üzerinden tohum aldı.

Erkan Yıldırım tarafından kurulan DigitalWisers, iş insanlarının bugüne kadar sürdürülebilir bir gelir modeline dönüştüremediği kişi ağlarını (dolayısıyla yetenek portföylerini), açılan iş ilanlarına önererek kolayca “talent partner: yetenek paydaşı” olmasını sağlayan dijital bir platformdur. Bu anlamda Airbnb iş modelinin insan kaynakları versiyonu olarak düşünülebilir.

Hem şirketleri hem de yetenek paydaşlarını birbirleri ile bir satınalma sürecine girmeden çalışabilir hale getirir, önerilen yetenekler arasından skorlama, test ve bağımsız uzman değerlendirmeleri ile en uygun olanların seçilmesini kolaylaştırır.

DigitalWisers neler sunuyor?

  • Şirketlerin birden fazla yetenek paydaşı ile çalışarak açık pozisyonların hızla kapatılmasını sağlar,
  • Ağı güçlü insanların hızla yetenek paydaşı olmasını ve ek süreçler olmadan kolaylıkla gelir elde etmesini sağlar,
  • En iyi aday ve iş ilanı eşleşmelerini yakalar ve öne çıkmasını sağlar,
  • Adayların kariyer yolculuklarında birlikte çalışacakları yetenek paydaşları ile kolayca eşleşmesini sağlar.

Erkan Yıldırım, yatırımla ilgili: “Yatırımı platform altyapısının ve algoritmanın geliştirilmesinde, ekibin büyütülmesinde, kullanıcı bazının hızla genişlemesi için özellikle dijital platformlarda büyümeye dönük etkili satış-pazarlama aktiviteleri oluşturmada kullanacağız.”

Güncel İçerikler