Yeni nesil işe alım platformu DigitalWisers, 8 milyon euro değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

İşverenlerin arayışlarına en uygun yetenekleri hızlı ve etkili bir şekilde bulmalarını amaçlayan yapay zeka destekli bir crowdsourcing (kitle kaynak) platformu DigitalWisers tohum turda 8 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu. Yatırımcılar açıklanmadı ancak bilgi alır almaz sizinle paylaşacağız.

Bu platform topluluklar için özel tasarlanmış olan ‘Blok’ adlı iş eşleştirme alanlarını içeriyor.

Topluluk liderleri, sektör ve İK uzmanları, veya network’ü güçlü profesyoneller ‘Blok’ açabiliyor. Bloklar, sektörlerinde özelleşmiş çeşitli kurumlar ve organizasyonlar tarafından da yönetilebiliyor. Şirketler Bloklara abone olarak Blok’taki yeteneklerin profillerine erişebiliyor ve iş ilanlarını Blok içinde yayınlayabiliyor.

DigitalWisers aynı zamanda ‘Ödüllü İlanlar’ adını verdiği bir hizmet de sunuyor. Şirketler tüm Blok yöneticilerine özel bir panoda ödüllü iş ilanları açarak farklı Blok yöneticilerinden aynı anda aday önerisi alıyor. Blok yöneticileri Bloklarındaki yetenekler için değerlendirme, ön görüşme, geri bildirim ve referans gibi hizmetler de sağlayabiliyor.

DigitalWisers tüm eşleşme süreçlerinde adayları işe uygunluklarına göre sıralayan yapay zeka tabanlı “DWS Score” kullanıyor. Dinamik bir eşleştirme skoru olan “DWS Score”, şirketlerin işe alım süreçlerini hızlandırırken işverenlerin adayları manuel inceleme yükünü de hafifletiyor.

Bu model ile şirketler arayışlarına en uygun nitelikli adaylara çok daha hızlı ulaşırken topluluk liderlerine de yeni bir gelir modeli sunmuş oluyor.

DigitalWisers operasyonlarını globale taşıyacak

Büyümesini sürdüren ve her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran DigitalWisers, aldığı yatırımla önümüzdeki dönemlerde global ofisler açarak İngiltere, Kuzey Avrupa ve MENA bölgesi operasyonlarına odaklanacağını belirtiyor.

Bu bölgelerde işgücü piyasasının büyüdüğünün ve yüksek nitelikli aday arayışının her geçen gün arttığının altını çizen kurucu Erkan Yıldırım, tüm dünyada topluluk odaklı yetenek kazanımının dijital platformu olarak konumlanmak istediklerini ifade ediyor.

DigitalWisers, aldığı bu yatırım ile ürünün özelliklerini geliştirmeyi, ekibini genişletmeyi, pazarlama faaliyetlerine finansman sağlamayı ve çözümlerini globale açmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler