Crytek’in eski çalışanlarının kurduğu yerli oyun girişimi Hyperlab, 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Hypercasual oyunlar üreten, İstanbul merkezli oyun şirketi Hyperlab, tohum turda Avni Yerli ve ACT Capital’in kurucusu Ali Can Temel‘den 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Oyun sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Crytek’in eski çalışanları Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından 2019 yılında kuruldu.

Yapılan bu yatırımla 7,5 milyon dolar değerlemeye ulaşan Hyperlab, sağlanan fon ile ekibini büyütmeyi planlıyor.

Avni Yerli, Hyperlab ekibinin hikayesine ve potansiyeline inandığını ve birlikte yola çıkmaktan mutluluk duyduğunu, ekibin hypercasual ve hybrid casual alanlarında imza atacağı oyunların yüksek başarılar elde edeceğinden emin olduğunu iletti.

Hyperlab CEO’su Abdurrahman Kurt, alınan bu yatırımın kendileri için stratejik olduğunu, Avni Yerli’nin oyun sektöründeki bilgi birikimi ve deneyimlerinin Hyperlab’e önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Kurt, “Oluşturduğumuz şirket kültürü sayesinde ekip üyeleri arasında güçlü bir bağ bulunuyor, başarımızda bu etkenin önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Stresten uzak kaliteli bir çalışma ortamına dahil olmak isteyen ve şirket kültürünü daha da ileriye taşıyacak tüm adayların, yakın zamanda açacağımız pozisyonlara başvurularını bekliyoruz.” dedi.

Hyperlab geçtiğimiz aylarda geliştirdiği oyun ile US’de TOP 5’e girerek milyonlarca mobil oyuncuya erişmeyi başardı.

Güncel İçerikler