CRYTEK, Türkiye’de 500 milyon dolarlık yatırım yapmaya mı hazırlanıyor?

3 Türk kardeş Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından Almanya’da kurulan ve tüm dünyada milyonlarca oyunsever tarafından oynanan Crysis, Warface gibi oyunların yapımcısı ve CryEngine oyun motorunun geliştiricisi olan Crytek için Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni’nde konuşarak Crytek şirketine dikkat çekti.

Konuşmasında oyun sektörüne de dikkat çeken Binali Yıldırım “Almanya’da yaşayan giresunlu bir delikanlı var, dünyadaki oyunların liste başı, Türkiye’ye gelip yatırım yapacak. Öngördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim hafızam zor alıyor. Düşününce geleceğin böyle olacağını anlamak çok zor değil” dedi.

Başbakan’ın bu açıklamasından sonra Crytek şirketinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ekonomik durumlara göre Türkiye’de aksiyon alması bekleniyor.

Crytek’in Türkiye’de yapacağı yatırımla ilgili atılacak adımları duydukça paylaşmaya devam edeceğiz. Bu bağlantıdan (Wiki) bu oyun şirketinin hayata geçirdiği oyunları ve mühendisliği okuyabilirsiniz.

Güncel İçerikler