Birinci yaşını kutlayan fonbulucu, token odaklı yeni fonbulucu Note hizmetini duyurdu

Türkiye'nin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansıyla faaliyete geçen ilk paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu, başarı hikayeleriyle dolu birinci yılını geride bıraktı. Fonbulucu, birinci yaşını 11 Mayıs 2022’de Ankara’daki yeni ofisinde büyük bir organizasyonla kutladı. Organizasyona fonbulucu üzerinden kitle fonlama turuna çıkarak toplamda 60 milyon TL finansmana ulaşarak başarıyla fonlanmış 26 girişim şirketinin temsilcileri, yatırımcılar, aday girişimler ve ekosistem paydaşları katılım sağladı.

Girişimlerini kurmak veya büyütmek için finansman arayan girişimcilerin banka kredilerine, yüksek finansman maliyetlerine ya da borçlanmalarına gerek kalmadan kaynak bulabilecekleri paya dayalı kitle fonlama sistemini Türkiye ile tanıştıran fonbulucu, birinci yaşını kutladı.

8 Nisan 2021’de SPK lisansı almasının ardından 11 Mayıs 2021’de ilk girişimin yatırım turunu başlatan şirket, birinci yaşında büyük bir organizasyona imza attı. Organizasyona fonbulucu üzerinden kitle fonlama turuna çıkarak başarıyla fonlanmış 26 girişim şirketinin temsilcileri, yatırımcılar, aday girişimler, kamudan temsilciler ve ekosistem paydaşları katılım sağlarken, şirketin geleceğine dair çok önemli gelişmeler de paylaşıldı.

‘fonbulucu Note’ ile yeni dönemde global bir launchpad planlanıyor

fonbulucu, yeni açılımı fonbulucu Note ile ülkemizde girişim ve yatırım ekosisteminde ürettiği değeri mevcut ve gelecek dönem çıkacak mevzuatın izin verdiği ölçüde sabit arzlı token’lar çıkararak küresel bir ölçeğe taşımayı planladığını duyurdu.

fonbulucu ayrıca sahip olduğu ve olacağı varlıklarını bir blockchain altyapısı üzerinde tokenize ederek global yatırım ekosistemine açma çalışmalarının da başladığını bildirdi. Şirket, kitle fonlama kampanyalarından elde ettiği gelirler ve girişim sermayesi yatırım fonu katılım payları gibi varlıklardan elde edeceği gelirleri dijital varlıklara dönüştürerek üreteceği bu sabit arzlı token’in dünya borsalarında listelenmesini ve büyümesine paralel olarak değer kazanmasını hedefliyor.

Şirket, platformunda yeni başarılı kampanyaların sayısı arttıkça ve sahip olunan girişim sermayesi varlıklarından elde edilen karlar oluştukça oluşan bu değer için elinde fonbulucu token’i bulunduran kişilere kazanç sağlamayı da hedefliyor.

fonbulucu’nun global hedeflerine ulaşmasını hızlandıracak bu çalışma ile birlikte yatırımcılar, şirketin dijitalleştirilen yatırım ve varlıklarına ortak olmuş olacaklar. fonbulucu ekosistemi içinde yer alan ve yatırım yapılan girişimlerin global açılımlarında ve finansman arayışlarında yine bu küresel fonbulucu launchpad’in kullanılması ise mümkün olacak.

Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken kaç adet token üretileceği, hangi network ya da platformun kullanılacağı gibi bilgilerin de zamanla paylaşılacağı belirtildi.
2022 yılının daha ilk çeyreğinde 19,5 milyon TL yatırım alarak sermayesini 25 milyon TL’ye artıran şirket, token’lar ile dijitalleştirilen varlıkların arzlarının yapılacağı ‘fonbulucu Note’ açılımını kapsayan yeni bir yatırım turuna da çıktığını duyurdu.

“2023 yılında milyar TL’lik fonlamaları konuşuyor olacağız”

Etkinlikte konuşan fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız, “Bundan bir yıl önce Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kitle fonlaması faaliyetleri yürütmek üzere listeye alındık ve 8 Nisan 2021’de lisansımızı alarak yola çıktık. 11 Mayıs 2021’de ilk kampanyamızı yayına alarak kısa zamanda çok hızlı bir büyüme kaydettik. 1 yıl içinde tam 26 girişimin başarıyla fonlanmasını sağladık. Fonlama talebi, öngördüğümüz gibi 1 milyar TL’yi aştı. İlk girişim fonlamamızdan bu yana fonlama hacmini 170 kat artırdık. Fon taleplerinde 3.600 kat büyümeye imza attık. Geldiğimiz noktada, kuruluşumuzdan bugüne sadece öz sermaye bazında 420 kat büyüdük. Son derece başarılı bir yılı geride bıraktığımıza inanıyorum” dedi.

Yapılan iş birliklerine de değinen Hakan Yıldız, kurduğumuz en önemli stratejik adımlarımızdan biri olan fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) ile kampanya gerçekleştiren birçok girişimin hikayesine ortak olduk. Başarımızda bize inanan, güvenen ve destek olan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)’ya, İstanbul Takas ve Saklama Bankası – Takasbank’a, Paratika Online Ödeme Çözümleri’ne, an itibari ile 20.000’i aşan üyelerimize, ekosistem paydaşlarımıza, girişimcilerimize, hissedarlarımıza ve başarımızda en büyük paya sahip çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni ofisimiz, yeni çalışma arkadaşlarımız, istikrarımız ve çalışma azmimizle bundan sonraki dönemde de ülkemizde girişimcilik ekosistemine fayda üretmeye devam ederken, yatırımcılığı tabana yayma konusundaki çalışmalarımızı artıracağız. Hem ülkemizdeki istikrarlı büyümemizi sürdürecek hem de global platformumuzu hayata geçirerek yepyeni başarı hikayeleri yazacağız. Birinci yılımızı böylesine güçlü bir birikimle kutlamak bize büyük bir gurur veriyor. 2022 yılında hedeflerimize bir bir ulaşacağız. Oluşturduğumuz bu ve bundan sonraki değerleri global yatırım ekosistemine çıkaracağımız sabit arzlı bir token ile taşımak için çalışmalarımız başladı. Pay arzlarının yani menkulleştirmenin geleneksel yollar dışında küresel ölçekte yapılabilmesi için yeni araçlar geliştiriyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışacak ve 2023 yılında milyar dolarlık fonlamaları konuşuyor olacağız. Tüm ekosistemimize hayırlı olsun” ifadelerini kaydetti.

Güncel İçerikler