İç mekan konumlandırma çözümleri geliştiren Oriient, 11 milyon dolar yatırım aldı

Tel-Aviv merkezli iç mekan konumlandırma çözümleri geliştiricisi Oriient, A Serisi finansman turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.

Gelişmiş iç mekan konumlandırma çözümleri geliştiren Oriient, A Serisi finansman turunda 11 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. OurCrowd, Regal Four, F2 Venture Capital ve NGN Partners tura katılım sağlayan isimler arasında yer alıyor.

11 milyon dolarlık mevcut A Serisi finansman turu, Oriient’in yeni konumlara genişlemesine ve küresel satışlarını artırmasına yardımcı olacak. Şirket, kuruluşundan bu yana toplamda 16 milyon dolar yatırım aldı.

2017 yılında kurulan Tel-Aviv merkezli 35 kişilik Orient, çok çeşitli iş alanlarını destekleyen gelişmiş iç mekan konumlandırma teknolojisiyle fiziksel alanları dijital olarak dönüştürür. Satıcılar için mağaza içi navigasyon, yakın pazarlama ve yaya trafiği analitiği sağlar. Şirketin mağaza içi navigasyon çözümü, ürünlerin mağaza içinde bulunamamasının önüne geçerek gelir kaybını önler. Girişim ayrıca, rota optimizasyonu ve görev yürütmeyi izleme çözümü ile mağaza içinde operasyonları düzene sokar. Binalardaki yön bulma teknolojisi ile ziyaretçiler için başarılı bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Orient kısa süre önce, iki yeni ortaklığı duyurdu. Bunlardan biri teslimat alanında öneli bir firma olan Instacart ile. Orient Instacart’ın müşterileri tarafından Kuzey Amerika’daki yüzlerce mağazada kullanılan mağaza içi navigasyona güç veriyor. Şirketin diğer ortaklığı ise, Orient iç mekan konum hizmetlerini Google Cloud Marketplace‘te perakendecilerin mobil uygulamaları için bir yazılım geliştirme kiti olarak kullanıma sunan Google ile oldu.

Oriient CEO’su ve kurucu ortağı Mickey Balter, “Oriient’i kurduğumuzda vizyonumuz, dünyanın ilk gerçek anlamda yalnızca yazılım içeren iç mekan konum çözümünü yaratmaktı. Bunun doğru, uygun maliyetli ve ölçeklenebilir olması gerektiğini ve bu şeylerden ödün veremeyeceğimizi biliyorduk” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler