Kasiyersiz market girişimi Zippin, 30 milyon dolar yatırım aldı

Tepe kameraları ve akıllı raf sensörleriyle müşteri ve ürün takibi yapan Zippin, 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kasiyersiz market girişimi Zippin, OurCrowd, Maven Ventures, Evolv Ventures ve SAP dahil olmak üzere yeni ve mevcut yatırımcıların katılımıyla B serisi turda 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

San Francisco merkezli şirket, özellikle salgın sırasında önemli ölçüde bir büyüme sağlarken, normalleşme döneminde de bu başarısını sürdürüyor. Süpermarket kasalarında bekleme süresini ortadan kaldıran ve kasa kuyruklarını tarihe karıştırankasiyersizmarketler, kamera ve reyonlardaki sensörler aracılığıyla müşterilerin alışverişlerini takip edebiliyor.

Zippin, şu anda dört kıtada, bakkal, market, spor stadyumları, otel ve konut binaları gibi çeşitli perakende formatlarındaki ödemesiz mağazalara güç veriyor. Zippin’in müşterileri arasında dünyanın en büyük yemek hizmeti sağlayıcıları Aramark Corporation ve Compass Group, Japonya’nın en büyük 3. market zinciri Lawson ve Brezilya’nın en büyük perakendecisi olan Americanas yer alıyor.

Zippin, perakendecilerin mağazalarında hızlı ve sorunsuz bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlayan yeni nesil ödeme gerektirmeyen bir teknoloji ile hizmet veriyor. Yapay zeka ve sensör füzyonu kullanan şirket, geleceğin otomatikleştirilmiş mağazaları için bir örnek oluşturuyor. Akıllı raf sensörleri ve tepe kameraları kullanarak ürün ve müşteri takibi yapan şirket, SRI ve Amazon’un eski çalışanları tarafından kuruldu. Şirketin San Francisco, Dallas, Toronto ve Hindistan’da ofisleri bulunuyor.

Zippin, yeni finansmanı ödemesiz platformunu büyütmek ve 2025 yılına kadar on binlerce mağazaya güç vermek için kullanmayı hedeflediğini açıkladı. OurCrowd CEO’su ve kurucusu Jon Medved, “Spor salonlarındaki Zippin destekli mağazaların çoğu, tek bir saat içinde 500’e kadar müşteri çekebilir ve bu da temel yapay zekayı nihai teste tabi tutar” diyerek Zippin’in zorlu mekanlardaki üstün teknoloji kullanımına dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler