Online psikolog uygulaması Terappin, 1.1 milyon dolar yatırım aldı

2020’de kurulan online psikolog uygulaması Terappin, yeni aldığı yatırımla hızla büyümeye devam ediyor.

Pandeminin de etkisiyle son iki yılda, yüz yüze terapi yerine online terapiyi tercih edenlerin sayısı önemli ölçüde arttı. Online psikolojik danışmanlık dünyada ve Türkiye’de her geçen gün büyüyen bir pazar.

Taygun Ersoy, Tarık Kinin ve Tuna Tutuk tarafından kurulan ve melek yatırımcı Ayberk Kalkavan’ın 1.1 milyon dolar yatırımla desteklediği Terappin, uzman psikologlarla danışanları buluşturan online bir platform.

Platformun kurucu ortaklarından Taygun Ersoy, Terappin fikrinin nasıl oluştuğunu şöyle anlatıyor: “Terappin, online terapi pazarının hızlı büyüyen girişimlerinden biri. Toplumda psikolojik destek almaya yönelik önyargıları kırmaya başladık. Ayrıca randevu yoğunluğundan oluşan öteleme ve ücret korkusu gibi engelleri de daha aşılabilir hale getiriyoruz.”

Terappin’in melek yatırımcısı Ayberk Kalkavan ise platforma olan inancını şöyle anlatıyor: “Günümüz dünyasında kendisine gittikçe yer edinen ve gün geçtikçe de önemi artan kişisel sağlık ve iyi oluş akımı, insanların zihinsel sağlığına yatırım yapmasına sebep olmuştur. Bunun temel sebebiyse, özellikle iş hayatında yüksek tempo ve stres altında çalışan insanların, karşılaştıkları problemlerle tek başına mücadele etmek istemesinden kaynaklanmaktadır. Günümüz Türkiye’sinde psikolog/danışan ilişkisi Avrupa’daki kadar pekişmiş olmasa da yükselen bir trend’i takip etmektedir. Terappin’in bu trendi katlayarak trendi yükselteceğine inanıyorum.”

7/24 istediğiniz yerden, online terapi imkanı sunan platform, psikolojik danışmanlığı herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Farklı uzmanlık alanlarından psikologları bünyesinde barındıran platform, yediden yetmişe herkese hizmet veriyor.

Bir teknoloji girişimi olan Terappin, yapay zeka ve Ar-Ge çalışmalarına da büyük yatırımlar yapıyor, çağın yükselen trendi sanal gerçeklik dünyasında da önemli bir yer edinmek istiyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sektöründe liderliği hedefleyen Terappin, 5 dilde hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel İçerikler