Bir dönemin sonu: Apple, iPod üretimini durdurduğunu açıkladı

20 yılı aşkın bir süre önce piyasaya sürülen iPod, Apple'ın son açıklamasıyla birlikte üretimden kalkıyor.

Apple, salı günü yaptığı açıklamada, tarihinin en önemli ürünlerinden biri olan iPod ailesinin üretimini durdurduğunu açıkladı. Şirket, iPhone, iPad ve Apple Watch dahil olmak üzere diğer ürünlerinde iPod ve müzik ruhunun devam ettiğini belirtti.

İlk olarak Ekim 2001’de tanıtılan ve piyasaya sürülen efsaneleşmiş iPod, dünyanın her yerinden insanların müziğe erişimini kolaylaştırarak hayatımızda yer edinmişti. Fakat, artık iPhone ve iPad başta olmak üzere diğer Apple ürünlerinde müzik deneyimini en üst seviyeye çıkarabiliyoruz. 20 yılı aşkın bir süredir hayatımızda olan iPod’un üretiminin durdurulması beklenen bir gelişme olsa da Apple tarihi için üzücü bir an niteliğinde.

iPod ailesinin son üyesi olan iPod Touch 7, en son 2019 yılında satışa sunuldu. Ayrıca iPod ürünleri, Apple’ın stratejilerinin arasında uzun bir süredir önemli bir rol oynamadı ve zamanla insanların ihtiyaç duymadığı bir ürün haline geldi. Şirketi neredeyse batmaktan kurtaran iPod, Apple’ın genel anlamda teknoloji devi olmasında büyük bir rol oynadı. MP3 çalar pazarına hızla hakim olan iPod ailesi, 2006’ya kadar Apple gelirinin yüzde 40’ını oluşturuyordu. Apple’ın yalnızca gelirini artırmakla kalmayıp 2007 yılında iPhone lansmanının başarılı geçmesine de katkı sağladı. Ancak, iPod satışlarındaki düşüş de insanların iPhone’a yönelmesiyle başlamış oldu.

Apple, iPod ailesinin üretimini durduracağını belirtse de bu iPod Touch 7’yi artık satın alamayacağınız anlamına gelmiyor. Ürünün stokları tükenene kadar satışlarına devam edilecek. iPod Touch 7 modelinin ülkemizdeki başlangıç fiyatı ise 3 bin 799 TL.

Güncel İçerikler