Sağlık sektöründe şimdi al sonra öde modeli sunan Walnut, 110 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında kurulan Walnut, Gradient Ventures liderliğinde 110 milyon dolar yatırım aldı.

“Şimdi al, sonra öde” modelini sağlık sektörüne getirmek için faaliyet gösteren ABD merkezli Walnut, A Serisi finansman turunda 110 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tur, 10 milyon dolarlık öz sermaye finansmanı ve 100 milyon dolarlık borç finansmanından oluşuyor. Yatırım turu, Gradient Ventures tarafından yönetildi. Newark Ventures, Afore Capital ve 2048 Ventures dahil mevcut yatırımcıların yanı sıra, AngelList, Weekend Fund, Company Ventures, Banana Capital, Goodwater Capital ve Muse Capital gibi yeni yatırımcılar da katılım sağladı.

2020 yılında Roshan Patel ve Yash Joshi tarafından kurulan Walnut, ABD’de sağlık hizmetleri için ödeme yapmanın zorluklarını ele almaya odaklanıyor. Hastaların ihtiyaç duydukları anda hizmet alabilmeleri için binlerce dolar ödeme yapmaları gerekiyor. Walnut’ın paylaştığı verilere göre ülkenin yarısından fazlasının sağlık hizmetine borcu var ve 60 milyondan fazla Amerikalı, maliyet endişeleri nedeniyle her yıl sağlık bakımını aksatıyor. Bu sorunlara odaklanan Walnut, uygun fiyatlı sağlık hizmetlerine erişimi artırmak istiyor.

Şirket, hastaların masraflarını zamana yaymalarını sağlayarak bakım almalarına yardımcı olan basit bir fintech ürünü sunuyor. “Şimdi al, sonra öde” modeli olarak bilinen bu ödeme modelinde hastaların aylık taksitler halinde ödeme yapmaları sağlanır. Walnut, şu anda sağlık bakımında birçok farklı uzmanlık alanına hizmet verdiğini söylüyor. Hastalar doğrudan sağlık merkezlerine gidebiliyor. Ödeme zamanı geldiğinde Walnut, çevrimiçi veya çevrimdışı olsun, ödeme sürecine sorunsuz bir şekilde entegre oluyor.

50’den fazla sağlık hizmeti sağlayıcısına hizmet veren Walnut, 15 kişiden oluşan ekibini 2022’nin sonuna kadar üç katına çıkarmayı planlıyor.

Güncel İçerikler