TikTok, reklam gelirlerini içerik üreticilerle paylaşmaya başlayacağı yeni bir program tanıttı

İçerik üreticileri için para kazanma yolları sunan TikTok, reklam gelirlerinin içerik sahipleriyle paylaşılacağı TikTok Pulse adlı programını tanıttı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, içerik üreticileri için yeni para kazanma yolları sunmaya hazırlanıyor. YouTube’un içerik üreticilere ödeme yapma modelini yansıtan TikTok’un yeni adımı, TikTok Pulse adında yeni bir program ile karşımıza çıkıyor.

Şirket, bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada TikTok Pulse adında yeni bir programı tanıttı. Bu program, markaların “TikTok’ta eğlence ve kültürün nabzını tutmasına yardımcı olmak için” reklam verenlerin markalarını en iyi videoların yanına iliştirmesine olanak tanıyacak. Yani TikTok, Sizin İçin akışında yer alan trend içeriklere markaların reklamlarını yerleştirecek. TikTok Pulse, videoları belirli reklamlarla birlikte yayınlandığında en iyi ve başarılı içerik üreticilerle reklam gelirinin bir kısmının paylaşılmasını sağlayacak.

Şirket, yaptığı açıklamada, reklamların “TikTok’taki tüm videoların en iyi %4’ünün” arasına özel olarak yerleştireceğini ve markaların görünürlüğünü artıracağını belirtti. Ancak, her içerik üreticisi TikTok Pulse adlı program kapsamında ödeme almaya yetkin olmayacak. TikTok’a göre programın ilk aşamasında en az 100.000 takipçisi olan içerik üreticileri ve yayıncılar, videoları eklendiğinde bir gelir kesintisi almaya hak kazanacak.

TikTok’un bugüne kadar içerik üreticileri teşvik etmesinin en önemli ve ana yolu belirli kullanıcılara videolarının popülaritesine göre ödeme yapan Creator Fund programıydı. Creator Fund ile şirket, görüntüleme sayısı, bu görünümlerin gerçekliği ve izleyenlerin içeriğe katılımı gibi birçok faktörü göz önünde bulundurarak üreticilere ödeme yapıyor. Tüm içerik üreticilerinin sevdikleri şeyi yaparak para kazanma ve tutkularını geçim kaynağına dönüştürme fırsatına sahip olmalarını istediğini söyleyen şirket, TikTok Pulse adlı program ile yeni bir döneme girdiğinin sinyallerini vermiş oldu.

Güncel İçerikler