Vardiya yönetim yazılımı Shiftplanner, kitle fonlama ile 1.82 milyon TL topladı

Shiftplanner, firmaların vardiya yönetimlerini dijitalleştiren ve akıllandırmayı hedefleyen web tabanlı bir vardiya yönetim yazılımıdır.

Vardiya yönetim yazılımı çözümleri sunan yerli girişim Shiftplanner, kitle fonlama ile fonbulucu üzerinden çıktığı yatırım turunda 1 milyon 820 bin TL toplamayı başardı.

Tüm dünyada uygulanan iki tip çalışma şekli vardır: Standart çalışma ve vardiyalı çalışma.

Standart çalışma şeklinde, çalışanların kaçta işe girip kaçta işten çıkacakları, mola saatleri, izin günleri gibi şeyler her zaman aynıdır. Bu nedenle bu konularda bir planlama yapmak gerekmez, gerekirse de zor değildir. Vardiyalı çalışma şeklinde ise çalışanların çalışma yerleri, çalışma günleri, çalışma saatleri, mola saatleri, izinleri ve daha fazla durum sürekli değişkendir. Ayrıca, standart çalışma şekline sahip bir çalışanın çalışma süresine uymaması genelde çok problem olmaz, ancak vardiyalı çalışanın vardiyasına uymaması veya hatalı vardiya planlaması firma için ciddi sorunlar yaratabilir. Örneğin, bir yazılımcı sabah 9’daki mesaisine geç başlarsa, bu sürede yapacağı işi akşam veya hafta sonu telafi edebilir. Ancak bir çağrı merkezinde vardiyada açık oluşursa bu hem diğer çalışanları iş yükünü etkiler, hem de gelen çağrıların cevaplanamamasına, doğal olarak müşteri memnuniyetsizliğine yol açar.

Bir vardiya yönetim yazılımı olan Shiftplanner ise vardiyalı çalışma sistemine sahip firmalardaki çoğunlukla manuel olarak yürütülen vardiya yönetim süreçlerini dijitalleştiriyor. Ayrıca yapay zeka destekli akıllı vardiya yönetimi özelliğini hayata geçirerek bu alanı akıllılaştırmayı planlıyor.

İlk versiyonunu İngiltere’nin en büyük kahve zincirlerinden biriyle geliştiren şirket, edindiği tecrübelerden yola çıkarak Shiftplanner, v2’yi geliştirmek üzere 2021’de ilk yatırımını aldı ve şirketleşti. Yazılımın yeni versiyonunu 2022 yılının başında kullanıma açıldı. Shiftplanner, v2 şu anda Türkiye’nin önde gelen pek çok firması tarafından kullanılıyor.

Güncel İçerikler