Tarım teknolojisi girişimi Red Sea Farms, 18.5 milyon dolar yatırım aldı

Gıda sektöründe tatlı su tüketimine bağımlılığı ele alan Red Sea Farms, 18.5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Sürdürülebilir iklim kontrolü kullanarak ticari çiftçiliğe olanak tanıyan tarım teknolojisi girişimi Red Sea Farms, 18.5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Suudi Aramco’nun risk sermayesi kolu Wa’ed ve The Savola Group tarafından yönetilen finansman, KAUST Innovation Fund ve OlsonUbben LLC tarafından desteklendi.

2018 yılında Mark Tester ve Ryan Lefers tarafından kurulan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Red Sea Farms, su kıtlığı olan lokasyonlarda çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlıyor. Girişim, düşük enerjili ve sürdürülebilir iklim kontrolü kullanarak ticari çiftçiliğe olanak sağlıyor. Gıda güvensizliğini azaltmaya odaklanan Red Sea Farms, aynı zamanda gıda sektörünün karbon ve su ayak izini azaltmaya çalışıyor. Su kıtlığı yaşayan toplulukların sürdürülebilir bir şekilde beslenmelerini sağlayan Red Sea Farms, bitki bilimi, sürdürülebilir soğutma, ışık ve enerji yönetimini yapay zeka teknolojisi ile birleştiriyor.

Operasyonlarını genişletmeyi hedefleyen şirket, geçtiğimiz ocak ayında yakın zamanda ABD’ye açılacağını duyurdu. Şirket ayrıca, Riyad yakınlarında 6 hektarlık yeni bir ticari teknoloji güçlendirme alanını ve Kral Abdullah Bilim Üniversitesi’nde bir Ar-Ge tesisini tamamladığını açıkladı.

Mevcut 18.5 milyon dolarlık finansman, Körfez İşbirliği Konseyi’ne bağlı ülkelerdeki taze ürün işinin genişletilmesi de dahil olmak üzere, şirketin küresel ve bölgesel genişleme planlarını destekleyecek. Red Sea Farms CEO’su Ryan Lefers, “Yatırımcılarımızın desteği ve rehberliği ile gıda üretiminde tatlı su tüketimine olan bağımlılığı ele alma ve gıda güvenliğini iyileştirme misyonumuza devam etmekten heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler