Dubai merkezli çevrimiçi hediye platformu Joi Gifts, 2.5 milyon dolar yatırım aldı

Aynı gün teslimat için 20 binden fazla hediyelik eşya sunan çevrimiçi bir hediye platformu olan Joi Gifts, 2.5 milyon dolar değerinde A Serisi finansman turunu duyurdu.

2016 yılında kurulan e-ticaret platformu Joi Gifts, perşembe günü yaptığı açıklamada uluslararası genişlemesini finanse etmek için Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bir grup yatırımcıdan A Serisi finansman turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Fintech endüstrisi ve tüketici pazarlarında uzmanlaşmış Dubai merkezli risk sermayesi şirketi Knuru Capital liderliğinde yönetilen Seri A fonlamada MENA Moonshots, Suudi Arabistanlı Aramco’nun girişimcilik kolu Wa’ed ve Murat Yıldız gibi isimler karşımıza çıkıyor.

Joi Gifts, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Pakistan ve Türkiye’deki pazarlardaki boşlukları dolduran çevrimiçi pazarlar kuran lider bir risk sermayesi stüdyosu Enhance Ventures‘ın bir ürünüdür. Girişim, aynı gün teslimat için 20 binden fazla hediyelik eşya sunan çevrimiçi bir hediye platformu ve uygulamasıdır. Orta Doğu’nun “en büyük çevrimiçi hediye platformu” olarak değerlendirilen şirket şu anda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Mısır, Lübnan, Umman, Bahreyn ve Katar’da faaliyet gösteriyor.

Bu yılın başlarında sekizinci ülkesine giren ve satışlarında beş kat artışla faaliyet kârlılığı elde eden Joi Gifts, farkındalık kampanyaları, müşteri kazanımı, ürün geliştirme ve daha fazla bölgesel genişleme yoluyla kısa vadeli büyümeyi desteklemek için yeni sermayeyi kullanmayı planladığını belirtti. Bu hızlı büyüme, artırılmış gerçeklik gibi yenilikleri kullanan çevrimiçi hediye platformu şirket için önemli bir fırsatı temsil ediyor.

“Joi Gifts’in halihazırda Mena bölgesinin önde gelen çevrimiçi tek duraklı hediye mağazasını daha da geliştirmesini sağlayan bu yatırımdan oldukça heyecan duyuyoruz” diyen Joi Gifts CEO’su Rami Kahale, Knuru’nun çevrimiçi pazar yerlerini anladığına ve onların büyümesine yardımcı olma deneyiminin, Joi’nin bir sonraki büyüme aşaması için çok değerli olacağını vurguladı.

Güncel İçerikler