Yerli teslimat robotu Speedy Market’in ana şirketi Saha Robotik, 380 bin dolar yatırım aldı

Ekim 2020’de Murat Ayrancı, Emre Çekiç ve Orhan G. Hafif tarafından kurulan Saha Robotik, APY Ventures liderliğinde 380 bin dolar tohum yatırımı aldı.

Sizlere geçtiğimiz aylarda bizzat yerinde deneyimleyerek aktardığımız teslimat robotu Speedy Market‘in ana şirketi Saha Robotik, APY Ventures’ın liderlik ettiği ve Happy Center CEO’su Yavuz Altun’un da katıldığı turda 380 bin dolar yatırım aldı.

Kapalı alanlarda asansörleri insanlar ile birlikte kullanarak servis ve teslimat robotları hizmeti sunan Saha Robotik, farklı operasyonlarda 4 farklı ürünüyle servis hizmeti sunuyor.

Saha Robotik, Türkiye’nin en yüksek yapısı olan 65 katlı Skyland İstanbul başta olmak üzere kapalı alanlarda hizmet sağlıyor. Global asansör şirketleriyle entegrasyonu olan Saha Robotik ürünleri, kapalı alanlar içerisinde teslimat noktasında ürünler geliştiriyor.

4 farklı ürün ile hizmet sunuyor

Kapalı alanlarda otonom taşıma sağlayan ürünleri Speedy Kurye, özellikle hastanelerde, otellerde, kompleks yapılarda dışarıdan gelen kargoların dağıtımını otonomize etme olanağı sağlıyor.

Restaurantlarda mutfak ve masalar arasında garsonlarla birlikte çalışarak verimlilik ve kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik kullanılan servis robotu ürünü olan Speedy Servis, garsonların yürüme işlerini azaltmanın yanında Restaurant içinde inovatif bir çözüm olma özelliği taşıyor.

Tüm kapalı alanlarda otonom doğal navigasyon özelliği ile gezinebilen Speedy Base ataşmansız olarak sunuluyor. Bu modeli kullanan büyük ölçeli firmalar kendi geliştirdiği ataşmanı ekleyebiliyor.

Speedy Market, hizmet verdiği lokasyonlardaki kullanıcılara Speedy.market uygulaması üzerinden verdikleri siparişleri, %100 otonom şekilde dairelerine kadar ulaştırıyor. Bu vesileyle kullanıcılar benzersiz bir deneyim yaşamanın yanında teslimat ücreti ve minimum sepet tutarı kriterleri olmadan bu hizmetten faydalanıyor. Sistem ortalama 4 dakikada teslimat sağlıyor.

Robotik teknolojiler geleceğimizi şekillendiriyor

Saha Robotik yatırım turu hakkında konuşan Albaraka Portföy Genel Müdürü Muhammed Emin Özer, “APY Ventures olarak hizmet sektörüne odaklanan girişimleri yakından takip ediyoruz. Otonom teknolojiler ve mobilite yıllardır etkisini büyüyerek sürdüren bir girişim alanı ve ülkemizde de yükselişini sürdürüyor. Mevcut ürünleri ve potansiyeli düşündüğümüz zaman bu tohum yatırımın büyük bir etki yaratacağına inanıyoruz. APY Ventures olarak bu tohum yatırım turuna liderlik etmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Hedef global ölçekte otonom mobilite pazarında önemli oyunculardan olmak

Yatırım turuna katılan Happy Center CEO’su Yavuz Altun, “Otonomi ve Mobilite” dünyada bütün sektörlerin DNA’sına girmiş durumda. Dijitalleşmenin getirdiği değişim; var olan geleneksel sektörleri yıkmakla beraber, birçok yeni iş imkanları doğuruyor ve yeni oyuncuları piyasaya çıkarıyor. Bunlardan en yaygın olan ve gelecek vadedenler arasında otonom araçlar, otonom mobil robotlar ve mikromobilite geliyor, bu alanda da Saha Robotik’in çözümlerinin gelecek vadettiğine inanıyorum.” dedi.

Güncel İçerikler