Servis, hizmet ve teslimat robotları geliştiren yerli girişim Saha Robotik, 3 milyon dolar yatırım aldı

Otonom servis, hizmet ve teslimat robotları geliştiren yerli girişim Saha Robotik, bugün egirişim üzerinden 3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tam otonom servis, hizmet ve teslimat robotları geliştiren ve Speedy Market adıyla da yakından tanınan yerli teknoloji şirketi Saha Robotik, 3 milyon dolarlık ikinci yatırım turunu tamamladı. Yıllardır yakından takip ettiğimiz girişimlerin kilometre taşlarını sizlere ulaştırmak, gurur verici.

Yatırım turuna mevcut yatırımcılardan; APY Ventures ve Happy Center CEO’su Yavuz Altun’un yanı sıra Ford Otosan’ın Kurumsal girişim yatırım şirketi olan Driventure, Coşkunöz Holding Kurumsal Girişim Sermayesi CVentures, Nurus’un İleri Teknoloji Üretim Şirketi olan Nupa ve 2 yabancı melek yatırımcının Türkiye’de kurduğu SPV’ler katıldı.

Murat Ayrancı, Emre Çekiç ve Orhan Gazi Hafif tarafından kurulan girişim, geçtiğimiz yıl da 380 bin dolar yatırım alarak, servis ve kurye modellerini ürünleştirmeye yönelik çalışmalarına devam ederken, önemli firmalara robot satışı gerçekleştirdi.

Bunun yanında Saha Robotik; Mayıs 2021’de Skyland İstanbul’da devreye aldığı otonom online market konsepti Speedy.market ile bugüne kadar 60 binden fazla siparişi asansör kullanarak başarıyla son kullanıcılarına teslim etti.

Saha Robotik, geliştirdiği ürünler ile restoran, otel, hastane, kompleks yapılar, iş merkezleri ve havalimanları gibi geniş bir kullanım alanında müşterilerine çözümler sunmaktadır. Ürünler, işletmelere maliyet avantajı sağlarken, beraberinde süreçleri daha optimize hale getiriyor. Servis, hizmet ve teslimat robotlarıyla rutin süreçleri optimize etmeye odaklanan Türkiye merkezli girişim, alınan yatırım sonrası seri üretim süreçlerine ve yurt dışı operasyonlarına hız verecek.

Şirketin Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Ayrancı, egirişim’e verdiği demeçte;

“Saha Robotik olarak bir taraftan tüketici elektroniği kalitesinde ve kullanım kolaylığında servis robotları geliştirirken bir taraftan da iştirakimiz Speedy.market ile bunların hizmet modellerini kurguluyoruz. Aldığımız yatırımı; seri üretim altyapısını oluşturmada ve yurt dışı pazarına ulaşmak için açılımda kullanacağız, yatırım turumuza katılan firmaların da gerek üretim anlamında gerekse de açılım anlamında bizlere güç katacağına inanıyoruz. Bu sayede Türkiye merkezli bir firma olarak kısa zaman içerisinde bölgenin güçlü mobil elektronik ve robotik oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler