Meta, ilk fiziksel mağazası Meta Store’u 9 Mayıs’ta açıyor

Metaverse kavramının gizemini ortadan kaldırmayı hedefleyen Meta, 9 Mayıs'ta ilk fiziksel mağazasını California'da açmaya hazırlandığını duyurdu.

Meta, pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde ilk fiziksel mağazasını açmaya hazırlandığını paylaştı. Meta Store, 9 Mayıs’ta Burlingame, California’da müşterileriyle buluşacak.

Son dönemde odağını metaverse’e çeviren ve ilk fiziksel mağazasını Burlingame, California’da, yani Meta’nın Reality Labs bölümünün genel merkezine yakın bir yerde açılacak. Müşteriler, mağazada Meta’nın VR kulaklıklarını, Quest 2 sanal gerçeklik gözlüklerini ve Ray-Ban Stories gözlüklerini deneyebilecek. Mağaza ayrıca, Meta’nın metaverse odağını daha fazla insana tanıtmak için önemli bir görev üstlenecek. Meta için, fiziksel mağazalar, yalnızca şirketin yalnızca daha fazla donanım satmasına değil, daha fazla insanı VR ve AR teknolojisiyle tanıştırmasına yardımcı olması anlamına geliyor.

Image of Portals on display in the Meta Store

Müşteriler, Meta Store içinde tüm donanım ürünler üzerinde uygulamalı deneyim elde edebilecek. Bununla birlikte Meta, meta.com’a bir mağaza sekmesi ekleyerek ürünlerin çevrim içi olarak tek bir yerden satın alınmasını kolaylaştırdığını açıkladı. Zuckerberg Pazartesi günü yayınladığı bir yazıda, yeni mağazanın insanların “metaverse inşa ederken neler olduğuna dair bir fikir edinmelerine” yardımcı olacağını söyledi. Meta’nın mevcut ürünlerine ek olarak, artırılmış gerçeklik gözlükleri, üst düzey bir VR başlığı ve muhtemelen bir akıllı saat üzerinde de çalıştığı söyleniyor.

Meta, paylaştığı blog gönderisinde, “Meta Store ile hedefimiz, geleceğe bir bakış açısı vermek ve bu süreçte bu kavramın gizemini biraz ortadan kaldırmaktır” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz şubat ayında dördüncü çeyrek verilerini açıklayan Meta, hissedarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Meta’nın dördüncü çeyrek kazanç raporunda dikkat çeken en önemli noktalardan biri şirketin Reality Labs bölümünün yaşadığı kayıp olmuştu. Reality Labs, geçtiğimiz çeyrekte 10.2 milyar dolarlık bir kayıp yaşamış ve 2.3 milyar dolar gelir bildirmişti.

Güncel İçerikler