Dijital nakliye ağı Convoy, 260 milyon dolar yatırım alarak 3.8 milyar dolar değerlemeye ulaştı

2015 yılında iki arkadaş tarafından kurulan dijital bir nakliye ağı Convoy, 260 milyon dolarlık yeni finansmanını duyurdu.

Dijital bir nakliye ağı olan Convoy, perşembe günü yaptığı bir açıklamada, 260 milyon dolarlık yeni bir finansman turunu başarıyla tamamladığını açıkladı. 160 milyon dolarlık E Serisi öz sermaye Baillie Gifford ve T. Rowe Price liderliğinde gerçekleşti. Finansman, Seattle merkezli şirketin değerlemesini 3,8 milyar dolara çıkardı. 100 milyon dolarlık borç finansmanı ise Hercules Capital tarafından aktarıldı.

2015 yılında iki arkadaş Dan Lewis ve Grant Goodale  tarafından Seattle’da kurulan Convoy, nakliyecilerin gönderilerini kolaylaştırmak amacıyla dijital bir nakliye ağı olarak faaliyet gösteriyor. Convoy, nakliyecileri gönderimleri otomatikleştirmek ve daha kazançlı rotalar oluşturmak için makine öğreniminden yararlanıyor. Şirket, ABD nakliye sektörünün önemli bir bölümünü oluşturan nakliye şirketlerini harekete geçirmeyi hedefliyor.

Convoy, yakıt kartı ve hızlı ödemeler gibi fintech tekliflerine halihazırda sahip ve bu ürünleri daha da geliştirmek istiyor. Bugün, Convoy’un platformu, nakliyecileri ve nakliye komisyoncularını, akıllı telefon uygulaması ve teknoloji platformu aracılığıyla ülke çapında 400.000 kamyon ağına bağlıyor.

Convoy, teknolojisi sayesinde gönderileri kamyonlarla daha kolay bir şekilde bir araya getirerek çevresel etkiyi azaltma sözü verir. Girişim, bu yıl 1 milyar dolardan fazla gelir elde etme yolunda olduğunun altını çizdi. Convoy Kurucu Ortağı ve CEO’su Dan Lewis, COVID-19 salgının nakliyeciliğin ne kadar önemli olduğunu, ancak bu sektörün ne kadar verimsiz bir şekilde yürütüldüğünü kanıtladığını vurguladı. Lewis, “Nakliye lojistiğini ve hizmeti iyileştirmeye, israfı azaltmaya ve sürücülere yardımcı olmaya çalışmak için modern teknoloji ve algoritmaları kullanarak daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler