Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir liderliğinde yeni yatırım ağı in4startups kuruldu

Girişimcilik ekosisteminin yakından tanıdığı Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir, girişimcilerle yatırımcıları buluşturacak platformu in4startups‘ı hayata geçirdi. in4startups yatırım ağının dijital altyapı hazırlıkları sürmekle beraber mayıs ayı itibariyle girişim başvuruları alınmaya ve yatırımcı kayıtları yapılmaya başlanacak.

Global olarak doğan ve çalışmalarına global olarak başlayan yapının Türkiye ayağı, SPK’dan melek yatırım ağı lisansıyla faaliyet gösterecek.

Global ve dijital yatırım ağı olan in4startups’ın kendisi de, bir startup refleksine sahip olarak, yatırıma açık durumda. Önümüzdeki 2 yıl boyunca hızlı bir şekilde yurtiçi ve yurtdışından yatırımlar alarak büyümesini ivmelendirmek istiyor.

In4startups’ın iş modelinde startuplar doğrudan bu yatırım ağına başvurucaklar. Başvurular neticesinde olumlu bulunan startuplar hakkında girişim analizi, teknik analiz, hukuk analizi ve finansal değerleme çalışması yapılacak. Sisteme kabul edilen startup’lar, sisteme üye olan yatırımcılarla eşleştirilecek.

Öte taraftan sisteme başvuracak yatırımcılar da analize tabi tutulacak, öncelikleri ve stratejik beklentileri analiz edilecek. Taraflar birbirlerini sistem üzerinde keşfedebileceği gibi, in4startups ekibi tarafından da eşleşmeler gerçekleştirilecek. Startup’ın ihtiyaç duyacağı yatırım tutarı ve yatırımcıların stratejik beklentileri yönetilerek farklı yatırımcıların “co-investor” olarak girebilmelerine imkan sağlayacak şekilde yatırım turlarının yönetilmesi de sağlanacak.

Platform üzerinde startuplara yönelik birçok analiz hazırlanacağı için sadece yatırım yapma amacı değil startup’larla işbirliği yapmak isteyen kuruluşlara da hizmet veriliyor olacak.
Sistemde yatırımcı hedef kitlesi olarak birden fazla müşteri grubu olacak;

  • Bireysel olarak yatırımcı olmak isteyen ama startup seçme, analiz etme ve değerlemesi konusunda destek arayan bireysel yatırımcılar,
  • AR-GE teşvik yönetmeliğindeki değişiklikle birlikte alınan teşviklerin %2’si kadar startuplara yatırım yapma zorunluluğu olan ama halihazırda yatırım süreçlerini takip edilecek personeli olmayan kuruluşlar,
  • Türkiye’de operasyonu olmayan ama bu operasyonu danışmanlıkla çözerek Türkiye piyasasında yatırım yapmak isteyen VC’ler,
  • Türkiye’de operasyonu olan ama yabancı VC’lerle birlikte “co-investor” olarak yatırım yapmak isteyen ve bu ortak yatırım sürecinde destek almak isteyen yerli VC’ler,
  • Hali hazırda yatırım yapmayı düşünmemek ile birlikte işbirliği yapmak için seçilmiş ve filtrelerden geçirilmiş startuplar arayan kurumsal firmalar.

In4startups kısa süre içerisinde Türkiye dışındaki operasyonlarını başlatmayı hedefliyor. Önceliklediği ülke pazarları ise şu şekilde: Singapur,Hong Kong, Malezya, Endonezya, İngiltere, Dubai, Kuveyt, Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa ve Amerika.

Güncel İçerikler