Kurumsal seyahat yönetimi platformu sunan Itilite, 29 milyon dolar yatırım aldı

Zahmetli ve manuel süreçlerden oluşan iş seyahatlerini dönüştürmeyi hedefleyen Itilite, 29 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Şirketler için masraf yönetimi platformu sunan girişim Itilite, C Serisi finansman turunda 29 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tiger Global ve Dharana Capital liderliğindeki Seri C tur, Matrix Partners India ve Tenacity Ventures‘ın katılımıyla gerçekleşti. Itilite, bugüne kadar toplamda 47 milyon dolar yatırım aldı.

Bireysel seyahatlerimiz giderek daha dijital ve sorunsuz hale gelirken iş seyahatleri hala zahmetli manuel süreçlerden oluşuyor. Bireysel ve iş seyahatleri arasındaki uyumsuzluktan doğan Hindistan merkezli girişim, 2017 yılında Anish Khadiya ve Mayank Kukreja tarafından kuruldu. Şirket, seyahat ve masraf verilerine dayalı olarak gider raporlarını otomatik olarak oluşturuyor. Girişim, çalışanları seyahat ederken karşılığında küçük ödüllerle düşük maliyetli seçimler yapmaya teşvik ediyor.

Itilite, Fortune 500 şirketlerinin de yer aldığı 300’den fazla müşterisi olduğunu iddia ediyor. Şirketin müşterileri ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan’daki müşterilerden oluşuyor. Itilite hizmetindeki seyahat rezervasyonlarının pandemi öncesi rakamlara göre %200 arttığı belirtiliyor. Şirket, bu son fon artışı ile daha hızlı ürün yenilikleri sağlamak için araştırma ve geliştirme yatırımlarını ikiye katlayacağını söylüyor. Pandemi sonrası dönemde dünya yeniden açılmaya hazırlanırken iş ve seyahat alanında yeni trendler de ortaya çıkıyor. Itilite, yeni dünyada seyahat ve masraf yönetimini gerçekleştirmek için yatırımlarını geliştirecek.

Itilite, şu anda yaklaşık 300 kişiden oluşan bir ekiple hizmet veriyor. Kukreja ve Khadiya, önümüzdeki aylarda bu sayıyı ikiye katlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler