Netflix, uygulamasına çifte beğeni özelliği ekliyor

Netflix, uygulamasına çifte beğeni özelliği eklediğini duyurdu. Bu özellik beğeni özelliğiyle birlikte çalışacak ve kullanıcılara daha iyi öneriler sunmak için veri toplayacak.

Netflix bugün, iyileştirilmiş öneriler sunulabilmesi adına abonelerin Netflix’e en sevdikleri içerik türleri hakkında daha iyi geri bildirim sağlamalarına olanak tanımak için tasarlanmış yeni bir özellik sunuyor. Artık Netflix kullanıcıları, bir TV şovunun veya filmin sayfasındaki mevcut olan Beğenme ve Beğenmeme butonlarının yanına Çifte Beğeni butonu ekledi. Bu, Netflix’e içeriği yalnızca “sevmediğinizi”, içeriğe bayıldığınızı iletecek. Bu geri bildirim daha sonra, henüz piyasaya sürülmemiş yeni özellikler de dahil olmak üzere Netflix’in önerilerini daha da kişiselleştirmek için kullanılacak.

Netflix Ürün İnovasyonu Direktörü Christine Doig-Cardet, “Üyelerden, sevdikleri ve bayıldıkları programları ayırt etmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu ayrım onlar için önemliydi” dedi. Şirketin bu özelliği ilk olarak, bazılarının daha açık bir sevgi göstergesi olduğunu iddia ettiği bir kalp düğmesi de dahil olmak üzere çeşitli girdiler kullanarak denediğini söyledi. Ancak testlerden elde edilen rakamlar, kullanıcıların mevcut Netflix derecelendirme sisteminin daha doğal bir uzantısı gibi hissettiren Çifte Beğeni seçeneğini tercih ettiğini gösterdi. Çifte Beğeni butonunun simgesi ise “havaya kalkmış iki baş parmak.”

Netflix, butonun iki başparmak olmasına rağmen, Beğenme butonu simgesi olan “tek baş parmak havaya” simgesinin iki katı derecesinde etkili olmadığını söyledi. Doig-Cardet, “Bu işaretlerin arkasına koyduğumuz sabit bir ölçüt yok” dedi. “Bu özellik tavsiyelerin dikkate aldığı başka bir veri olacak.”

Bu özellik, Netflix’e kullanıcılar için en uygun şovların ne olduğunu bildirmeye yardımcı olacak, böylece kullanıcılar ana sayfalarına geldiklerinde daha iyi önerilerle karşılaşacaklar.

Güncel İçerikler