Netflix, hesap paylaşan kullanıcılardan ücret almaya başladı

Parola paylaşımıyla doğan sorunlara yönelik çözümler üzerinde çalışan Netflix, Amerika Birleşik Devletleri'nde hesap paylaşımı için ücret almaya başladı. İçerik platformu, birincil hesap sahibiyle aynı evde yaşamayan her kullanıcı için ayda ek 8 dolar ödemesini istiyor.

Parola paylaşımıyla doğan sorunlara yönelik çözümler üzerinde çalışan Netflix, Amerika Birleşik Devletleri’nde hesap paylaşımı için ücret almaya başladı. İçerik platformu, birincil hesap sahibiyle aynı evde yaşamayan her kullanıcı için ayda ek 8 dolar ödemesini istiyor.

Şu anda yalnızca Standart Plan ve Premium Plan ek üye eklemeyi destekler ve Temel Plan ile Reklamlı Standart Plan ekstra üye eklemeyi desteklemiyor. Benzer şekilde, Birleşik Krallık’taki kullanıcıların da hesaba eklenen fazladan üyeler için her ay 4.99 £ daha ödemesi gerekiyor. Bu ödeme, normal plan aboneliğine ek olarak önemli bir maliyet artışı olarak görülüyor. ABD’deki kullanıcıların bu yeni ücretlendirme sistemini Netflix’ten nasıl alacakları henüz bilinmiyor. Çünkü bu ücretlendirmenin maliyette büyük bir artışa uzun vadede bir etkisi olacağı düşünülüyor.

Şirket, bu yeni politikanın uygulanmasından sonra gelirinde bir artış gördüğünü söylese de aboneliği tamamen iptal etmeyi planlayan birçok kullanıcının olduğu da iddia ediliyor. Şirket, 100 milyondan fazla hanenin şifre paylaşımından sorumlu olduğunu tahmin ediyor. Bu konuda alınan sıkı önlemler, şirketin hatrı sayılır derecede gelir sağlamasına öncülük edecek.

Şirket, bu politikayı Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulamadan önce Şili, Kosta Rika, Peru ve Guatemala dahil olmak üzere birçok ülkede test ediyordu. İçerik platformu, testin başarılı geçtiğini ve bunun şifre paylaşımında düşüşe neden olduğunu söylüyor.

Ücretli şifre paylaşım modelinin ülkemizdeki kullanıcılar tarafından oldukça sert bir şekilde karşılanacağı tahmin ediliyor. Yeni sistemin Türkiye’de ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler