Twitter, geliştirilmiş resim açıklamalarını kullanıma sunuyor

Twitter erişilebilirlik ayarlarına resim açıklamaları özelliğini ekliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar ekledikleri resimlerin sol alt kısmında etiket üzerinde görünecek şekilde açıklamalar yazabilecekler.

Twitter, geçen Perşembe günü yaptığı açıklamada, “ALT” etiketi ve geliştirilmiş resim açıklamalarının artık tüm dünyada kullanıma sunulduğunu, alternatif metin açıklamalarını tüm kullanıcılar için daha belirgin hale getirecek erişilebilirlik özelliklerinin eklendiğini duyurdu. Metin açıklamaları olan resimlerde “alt” yazan bir etiket bulunacak ve etikete tıklayınca bir açıklama görünecek. Twitter, bu özelliği ilk defa geçen ay duyurmuştu.

Twitter’ın Erişilebilirlik hesabından yazılan bir tweette, “Söz verildiği gibi, ALT etiketi ve açıkta kalan resim açıklamaları bugün dünya çapında kullanıma sunuluyor” diyor. “Geçen ay boyunca, hataları düzelttik ve sınırlı sürüm grubundan geri bildirim aldık. Biz hazırız. Siz hazırsınız. Açıklamaları ekleyelim!”

Twitter, bir blog gönderisinde resim açıklamalarının nasıl ekleneceğine ilişkin adım adım talimatlar sağladı:

  • Bir tweet’e resim yükledikten sonra, resmin altındaki Açıklama ekle’yi seçin.
  • Metin kutusuna resmin açıklamasını girin. Karakter sayısı kutunun köşesindedir; 1.000 karakter sınırı var.
  • Kaydet’e tıklayın, görüntünün köşesinde bir ALT etiketi görünecektir.
  • Gönderiyi paylaşın. Birisi ALT etiketine tıklarsa, bir kutu içerisinde yazdığınız açıklama metni görünecek.

Perşembe günkü değişiklikten önce, çoğu kullanıcının ekran okuyucu kullanmadığı sürece alternatif metin açıklamalarına erişimi yoktu. Twitter, resim açıklamalarını ilk kez 2016 yılında kullanıma sunmuştu, ancak bunları nereye ve nasıl ekleyeceğinizi bulmak zor olabilir. Şirketin 2020’nin sonlarına kadar özel bir erişilebilirlik ekibi yoktu ve erişilebilirlik sorunları üzerinde çalışmak isteyen çalışanlar bunu gönüllü olarak yapıyorlardı.

Güncel İçerikler