Niantic, artırılmış gerçeklik stüdyosu NZXR’ı satın aldı

Pokémon GO ve Ingress dahil olmak üzere oyunlarını her ay on milyonlarca insan oynadığı Niantic, artırılmış gerçeklik stüdyosu NZXR'ı satın aldığını duyurdu.

Artırılmış gerçeklik platformu Niantic, salı günü yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda merkezli artırılmış gerçeklik teknolojisi geliştiren NZXR‘ı satın aldığını duyurdu. Niantic’in WebAR geliştirme platformu 8. Wall‘u son satın almasından sadece bir ay sonra gelen bu satın alma işleminin finansal detaylarına dair bir açıklama yapılmadı.

Kasım 2021’de 300 milyon dolar yatırım aldığını paylaştığımız Niantic, 9 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Meta’dan farklı olarak insanları dış dünyaya yaklaştıran teknolojiler geliştirmek isteyen Niantic, mevcut finansmanı Real-World Metaverse adını verdiği vizyonunu oluşturmak için kullanmayı planladığını açıklamıştı. Niantic, dünyanın ilk ve tek gezegen ölçekli artırılmış gerçeklik platformunun geliştiricisi olduğunu iddia ediyor.

NZXR, yıllardır şirketlerin ve markaların cep telefonları ve AR kulaklıkları için ilgi çekici ve etkileşimli AR uygulamaları ve prototipleri geliştirmelerine yardımcı oluyor. Satın alma işleminin ardından Niantic’e katılan NZXR ekibi, Niantic’e özgü “Gerçek Dünya Metaverse” deneyimlerinin tasarım ve geliştirmesinin bir parçası olacak. Niantic, geçtiğimiz kasım ayının başında geliştiricilerin artırılmış gerçeklik ve “Gerçek Dünya Metaverse” vizyonlarını gerçekleştirmelerini sağlayan Lightship platformunu başlatmıştı. Niantic, yaptığı açıklamada “NZXR, teknolojinin fiziksel dünyadaki yaşamlarımızı nasıl olumlu yönde etkileyebileceği konusundaki bu vizyonu paylaşıyor” sözlerine yer verdi.

NZXR, etkileşimli tiyatro oyunlarından AR kaykayına kadar çok sayıda deneyim ve proje geliştirdi. Wellington merkezli ekip, Qualcomm ve Magic Leap gibi şirketlerin artırılmış gerçeklik kulaklıklarını yeni deneyimlerle harmanladı. NZXR’nin kendi blog gönderisine göre şirket, kalıcı bir ortaklık teklifini kabul etmeden önce Niantic ile işbirliği yaptı ve Pokémon Go gibi oyunların arkasındaki şirketin bir parçası oldu.

Güncel İçerikler