Artırılmış gerçeklik platformu Niantic, 300 milyon dolar yatırım alarak 9 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Pokémon GO gibi oyunlar geliştiren artırılmış gerçeklik platformu Niantic, Coatue'den 300 milyon dolar yatırım alarak 9 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Dünyanın ilk ve tek gezegen ölçekli artırılmış gerçeklik platformunun geliştiricisi olduğunu iddia eden Niantic Inc., pazartesi günü yaptığı açıklamada 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirkete 9 milyar dolar değerleme biçen fonlama Coatue‘den geldi.

Niantic, yeni sermayeyi mevcut oyunlara ve yeni uygulamalara yatırım yapmak, Lightship geliştirici platformunu genişletmek ve Real-World Metaverse adını verdiği vizyonunu oluşturmak için kullanmayı planladığını açıkladı. Meta’dan farklı olarak Niantic, insanları dış dünyaya yaklaştıran teknolojiler geliştirmek istiyor ve sanal dünyaları insanları fiziksel bir dünyaya yönlendirdiğinde mutlu olduklarını söylüyor.

Kasım ayının başında şirket, dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilerin artırılmış gerçeklik ve “Gerçek Dünya Metaverse” için vizyonlarını gerçekleştirmelerini sağlayan Lightship platformunu başlatmıştı. Niantic’in Kurucusu ve CEO’su John Hanke, “Gerçek dünyanın dijital kreasyonlar, eğlence ve bilgilerle kaplandığı, onu daha büyülü, eğlenceli ve bilgilendirici hale getirdiği bir gelecek inşa ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Niantic, yaptığı açıklamada Lightship Platformu’nun Niantic’in Ingress Prime ve Pokémon GO gibi oyunları geliştirme ve çalıştırma konusundaki yılların deneyimine dayanan kendi ürünlerinin temeli olduğunu vurguluyor. Şirketin lansman ortakları arasında Coachella, Historic Royal Palaces, Lifull, the PGA of America, Science Museum Group, Shueisha ve SoftBank gibi isimler yer alıyor.

Misyonunun “insanlara dünyayı birlikte keşfetmeleri için ilham vermek” olduğunu belirten şirketin Pokémon GO ve Ingress dahil olmak üzere oyunlarını her ay on milyonlarca insan oynuyor. Niantic’in paylaştığı verilere göre yıllar içinde Niantic oyuncuları 17,5 milyar kilometreden (10.9 milyar mil) fazla yürüdüler.

Güncel İçerikler