Microsoft, yapay zeka destekli not alma uygulaması Microsoft Journal’ı duyurdu

Microsoft, yapay zeka destekli not alma uygulaması Microsoft Journal'ı duyurdu. Birçok gelişmiş özelliğe sahip olan uygulama Microsoft Store'dan indirilebilecek.

Piyasaya sürülmesinden bir yıldan biraz fazla bir süre sonra, Journal adlı bir dijital not alma uygulaması bir Microsoft Windows uygulaması haline geliyor. Şirket bu hafta, kullanıcıların Windows tabletlerde ve diğer kalem özellikli cihazlarda dijital kalemlerini kullanarak notlar alabilmelerine ve çizimler oluşturmalarına olanak tanıyan yeni not alma uygulamasının artık “Microsoft Journal” olarak kullanıma sunulacağını duyurdu.

Ekip, uygulamanın yapay zekasını, başlıklar, yıldızlı öğeler, anahtar kelimeler ve hatta çizimler dahil olmak üzere kullanıcıların yazdıklarını otomatik olarak tanıması ve sınıflandırması için eğitti. Uygulama, kullanıcıların içeriği seçmek için dokunabilecekleri ve ardından “taşımak” veya “kopyalamak” gibi diğer eylemleri gerçekleştirebilecekleri araçlar içeriyor.

Yapay zeka ayrıca uygulamanın arama yeteneklerini geliştirmeye yardımcı oldu, böylece eski notlarınızı, listelerinizi, eskizlerinizi ve daha fazlasını, uygulamaya aktarabileceksiniz. Ayrıca yapay zeka, karalama gibi yeni hareketleri geliştirmeye yarayacak. Bu araçlar mod değiştirmeden daha pratik bir kullanım sağlayacak.

Uygulamanın lansmanı hakkında konuşan Microsoft Uygulamalı Bilimler Teknik Sorumlusu ve Lideri Stevie Bathiche, “Yapay zekanın insanların yaptığı görevleri hızlandırdığı ve hepimizi daha üretken kıldığı bilgisayar destekli bir akıl yürütme çağına giriyoruz” dedi. “Journal, yazılım hareketlerinizi öngördüğünde bir deneyimin ne kadar güçlü olabileceğini göreceksiniz. Bu yalnızca başlangıç.”

Uygulamanın resmi lansmanı ile Journal, yeni renkler ve malzemelerle Windows 11 görünümünü güncellendi. Ekip, yakın vadede odak noktasının artık kullanıcı geri bildirimlerini ve birikmiş yeni özellikleri ele almak olduğunu söylüyor. Uygulama, 5 Nisan – 8 Nisan tarihleri ​​arasında kullanıcılara sunulacak ve doğrudan Microsoft Store’dan indirilebilecek. Uygulama hem Windows 10 hem de 11 cihazlarda çalışacak.

Güncel İçerikler