The Academys: Birey ve kurumlara espor ve oyun alanında eğitimler veren yerli girişim

Workup'ın 8. dönemine seçilen The Academys, birey ve kurumlara espor ve oyun alanında eğitimler veren yerli bir girişimdir.

Workup Girişimcilik Programı‘nın 8. dönemine seçilen girişimlerden The Academys, Espor sektöründe kariyer yapmak isteyenlere bir çok alanda eğitimler vererek, markalara özel turnuvalar, etkinliklerle markaların espor alanında ihtiyaçlarını karşılama ve eğitim gibi çözümleri sunuyor.

The Academys dünyanın ilk espor eğitim şirketi olarak çıktığı yolda, turnuva ve global organizasyonlar yapan bir şirket haline gelmiştir. Çok yakında çıkaracağı mobil uygulaması Nerf IT ile birlikte tüm bu hizmetlerini tek bir platformdan verecektir.

Burak Çevik tarafından Aralık 2016’da İstanbul’da kurulan girişimin 21 kişilik bir ekibi var. Burak, The Academys’in bugünkü olduğu konuma gelmesinin ana etmeninin özellikle ekip olduğunu vurguladı. Şirket içerisinde büyük bir aidiyet ve inanç söz konusu.

Burak: “Bizde sıklıkla söylenen bir söz vardır; Doğduğumuz aileye değil seçtiğimiz aileye!”

The Academys, espor sektöründe neredeyse A’dan Z’ye markaların tüm gereksinimlerine göre tüm operasyonel sorumluluğu üstleniyor ve kurumlara özel organizasyonlar yapıyor. Girişim, 2019 yılının sonuna kadar Shoutcaster Academy ismiyle faaliyetlerini sürdürdü ve 2020 yılında yeni ismi The Academys ile Deniz Karadaş’ı da ekibine dahil etti.

Hangi sorundan yola çıkarak girişimi kurduğuyla ilgili Burak: “İnsanlar espor sektöründe nereden başlayacağını bilmiyordu, biz topluluğa yol göstermek ve onları iyi yerlere getirmek istedik. Sektöre istihdam sağlayan nitelikli bir eğitim şirketi olduk. Turnuva organizasyonları yaparakta hem lokal de hemde global de oyuncuların keşfedilmesini sağladık. Markalarla gençler arasında köprü olduk.” dedi.

Girişimin verdiği hizmetleri incelersek kurumlara ve bireylere verilen eğitimlerin yanı sıra, markalar için oluşturulan özel espor entegrasyonları, turnuvalar ve The Academys’in kendi stüdyosunda canlı yayınları var. Daha rahat ölçeklenebilmek için Nerf IT‘i kurma kararı verdiler ve Nerf IT ile birlikte etkinlikler, yayınlar, turnuvalar ve eğitimler tek bir platformdan ilerleyebilecek.

Son olarak hedeflerle ilgili: “Dünya’da espor girişimciliğinde rol model olabilecek bir konuma gelmek. Türkiye’deki cevherleri bulup bir katalizör etkisi ile gerek yurt içi gerek yurt dışında değerlendirebilmek. Eğitim ve Turnuva alanında dünyada tercih edilme sırasında ilk üçte olmak.” dedi.

The Academys, yakından takip ettiğimiz girişimler arasında. Yeni gelişmelerini sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler