AMD, bulut girişimi Pensando’yu 1.9 milyar dolara satın alıyor

Büyük çip üreticisi AMD, bulut bilişim girişimi Pensando'yu 1,9 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Çip üreticisi Advanced Micro Devices (AMD), geçen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, veri merkezi ürünlerini desteklemek, bulut ve kurumsal sektörlerden gelen artan talepten yararlanabilmek için bulut girişimi Pensando‘yu 1,9 milyar dolara satın alacağını duyurdu. AMD, satın almanın işletme sermayesi ve diğer operasyonları içermediğini belirtti.

2017 yılında dört eski Cisco Systems Inc mühendisinden oluşan bir grup tarafından kurulan Pensando’nun müşterileri arasında Goldman Sachs ve Microsoft‘un bulut birimi Azure gibi şirketler bulunuyor.

Girişim, tamamen programlanabilir bir işlemci ve kurumsal müşterilerin ve veri merkezi müşterilerinin bulut bilişim veri merkezleri gibi çalışmasına yardımcı olan bir yazılım platformu yapıyor.

Bulut bilişimde, müşteriler birkaç tıklamayla dünyanın farklı yerlerinde ihtiyaç duydukları kadar bilgi işlem gücü sipariş edebiliyorlar. Yazılım, verileri doğru fiziksel makinelere ulaştırmanın mekanik kısmıyla ilgileniyor.

AMD’nin Pensando platformunu işlemci ve grafik çipleri serisine eklemesini sağlayacak anlaşmanın bu yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Pensando’nun CEO’su ve tüm ekip, AMD’nin Veri Merkezi Çözümleri Grubuna katılacak. Pensando CEO’su Prem Jain satın almayla ilgili “AMD ailesine katılmaktan heyecan duyuyoruz. Ortak inovasyon alışkanlıklarımız, mükemmellik ve müşterilere amansız odaklanmamız, bunu ideal bir kombinasyon haline getiriyor. AMD ile birlikte, müşterilerimizin bilişimin geleceğine yönelik vizyonunu gerçekleştirecek yetenek ve araçlara sahibiz” dedi. 

Çip sektöründe AMD sürekli olarak Intel ve Nvidia ile rekabet halinde. Daha geçen ay Nvidia, veri merkezlerinde yapay zeka işlevlerini hızlandırmak için yeni bir çip tanıtmıştı.

Güncel İçerikler