Microsoft, bilişim teknolojileri ekipleri için yeni bir uzaktan yardım hizmeti başlattı

Microsoft, bilişim teknolojileri alanında çalışan ekipler için yeni bir uzaktan yardım programı başlattı. Endpoint Manager adındaki program sayesinde ekipler uzaktan bağlantı yoluyla sorunlarına çözüm bulabilecekler.

Microsoft Endpoint Manager, pandeminin başlangıcından bu yana giderek daha karmaşık hale gelen, bilişim teknolojisi ekiplerinin büyük cihaz filolarını yönetmesine ve güvence altına almasına yardımcı olan bir platform. Şirket, “Hibrit Çalışmanın Geleceği” etkinliğinin bir parçası olarak bugün, gelecekte bu özellikleri genişletme vaadiyle, benzer hizmetler için bazı geleneksel özelliklerin ötesine geçen Endpoint Manager için bazı güncellemeler başlattı.

Microsoft’un “Microsoft Advanced Management” adı altında platforma eklediği ilk yeni özellik uzaktan yardım. Eğer daha önceden Teamviewer adlı uzakta bağlantı programını kullandıysanız, bu özellik size yabancı gelmeyecek. Programın Teamviewer’dan farkı ise güvenliğe daha çok önem vermesi. Program aracılığıyla gerçekleştirilen bağlantılar uçtan uca korumalı şekilde sağlanıyor ve kimlik doğrulaması gerektiriyor. Bu şekilde bilgisayar korsanlarından korunma sağlanıyor.

Microsoft’un Kurumsal Mobilite Başkan Yardımcısı Steve Dispensa, “Uzun bir süredir, geleneksel uç nokta yönetimi alanına yoğun bir şekilde odaklandık ve bir uç nokta yönetimi işi kurmakta büyük başarı elde ettik” dedi. “Bu alanda lider olduğumuz yaygın olarak kabul ediliyor. Dünyanın en büyük cihaz popülasyonuna sahibiz. Pandemi ve şimdi de hibrit çalışma ile büyük yapısal değişiklikler gördük. Pazara bazı bitişik yönetim stratejileri ve çözümleri getirmek için neler yapabileceğimiz konusunda heyecanlıyım.”

Dispensa, bu yeni hizmetleri Windows için uzaktan yardımla birlikte “yeni bir çözüm paketi” olarak tanımladı. “İnsanların evden çalıştığı, hibritin kalıcı olduğu bir dünyada bu oldukça basit bir önerisi” dedi. “Kuruluşların bu uzaktan yardımı sağlamaları ve nihayetinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaları için güvenli bir yol sağlamak için çalışanların ihtiyaçlarına hızlı yanıt vermelerine yardımcı olmak istiyoruz.”

Güncel İçerikler