Asya kültürüne ait ürünler satan Yami, 50 milyon dolar yatırım aldı

ABD, Çin ve Japonya'da ofisleri bulunan Yami, 50 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, mevcut yatırımı Kanada pazarına genişlemek ve yapay zeka teknolojisini geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

Asya kültürü, geleneği ve ürünlerinden otantik bir teklif sunan Yami, çarşamba günü yaptığı açıklamada, B Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Altos Ventures ve Balsam Bay Partners‘ın ortak liderliğindeki finansman turu, mevcut yatırımcılar JP Morgan ve GGV Capital‘in katılımıyla gerçekleşti. Seri B yatırım turu sonrası değerlemesini açıklamayan Los Angeles merkezli girişim, bugüne kadar toplam 60 milyon dolar yatırım aldı.

Yami’nin kurucusu ve CEO’su Alex Zhou, 2007’de üniversite için ABD’nin ortabatı bölgesine taşındığında Asya yiyeceklerine ve ürünlerine sınırlı erişimi olduğunu söylüyor. Bu deneyim ona, Los Angeles’a taşındıktan sonra 2013 yılında Asya yemekleri, cilt bakım ürünleri ve ev eşyaları için Yami’yi piyasaya sürmesi için ilham verdi. Doğrudan tüketiciye yönelik bir pazar yeri olan Yami, hem Asyalı Amerikalılara hem de Asya kültürüyle ilgilenen Amerikalılara yönelik bir teklif sunuyor.

Yami, gıda, güzellik, sağlık ve ev kategorilerinde 4.000’den fazla marka aracılığıyla tüketicilere ulaşıyor. Şirket, kuruluşundan bu yana ABD’de 2 milyon müşteriyi aştığını iddia ediyor. ABD genelinde genişlemesini ilerletmek için en son finansmanı kullanmayı planlayan girişim, teslimat sürelerini hızlandırmak için New Jersey’de yeni bir depo açmayı planladığını söylüyor. Zhou, TechCrunch’a verdiği bir demeçte, yalnızca bununla kalmayıp tedarik zincirini ve müşteri deneyimini iyileştirecek yapay zeka gibi teknolojilere yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Şirket, önümüzdeki yıl için Kanada’ya genişleme planları yapıyor. Şu anda ABD, Çin ve Japonya’da ofisleri bulunan şirketin, şu anda dünya çapında 300’den fazla çalışanı bulunuyor.

Güncel İçerikler