Kayıp eşya pazar yeri Boomerang, Kalyon Venture Capital’ın da olduğu turda yatırım aldı

Kalyon Venture Capital, 4. yatırımını ABD merkezli kayıp eşya pazar yeri platformu Boomerang'a yaptı.

Aralık 2021’deki lansmanın ardından Blink Energy, Delivers.ai ve Bluedot yatırımlarıyla girişimciliğe hızlı bir adım atan Kalyon Venture Capital, hız kesmeden yatırımlarına devam ediyor. Şirket, 4. yatırımını kayıp eşya pazaryeri çözümü sunan Boomerang girişimine gerçekleştirdi.

Skyler Logsdon, Philip Inghelbrecht ve Augustine Diep-Tran tarafından kurulan Boomerang, hızla büyüyen, ABD merkezli bir girişimdir. Girişimin kurucuları Shazam (Apple tarafından satın alındı), TrueCar (NSDQ: TRUE), Tatari ve YourMechanic gibi başarılı şirketlerde kurucu ve yönetim kadrosunda bulunuyor.

Kalyon Venture Capital, aralarında GGV Capital, Relay Ventures, Animal Capital, Unanimous Capital, Monta Vista Capital, yıldız sporcu ve ünlülerin de katıldığı tohum yatırımcı listesinde yer aldı.

Kayıp eşyalar sadece tüketiciler için değil, havalimanları, stadyumlar, alışveriş merkezleri, oteller, okullar vb. alanlarda işletmelere operasyonel yük ve sorun oluşturmaktadır. Mevcut pazarda kayıp eşyalar için çözüm sunan büyük bir oyuncu yoktur ve pazarda önemli bir fırsat bulunmaktadır.

Peş peşe başarılı startuplar kurmuş ve müşterilerine eşsiz çözümler sunmayı başarmış bir ekip tarafından kurulan Boomerang, kayıp eşya sorununa ilişkin, işletmelere ve müşterilerine yenilikçi ve pratik bir çözüm sunacaktır.

Kalyon Venture Capital, teknik ekibini Türkiye’de büyütmeyi planlayan girişimi bu konuda desteklemenin yanında, gelecekte olası bir Türkiye pazarına giriş sürecinde firmaya network ve kaynak desteği de sağlayacaktır.

Kalyon Venture Capital Yatırım Komitesi başkanı Murathan Kalyoncu: “Boomerang’ın erken aşama yatırımcıları arasında olmaktan ve Amerika pazarında yatırım faaliyetlerini sürmekten dolayı gurur duyuyoruz. Bu gibi global yatırımlar Kalyon Venture Capital’ı gelecekteki yatırımları konusunda motive ediyor. Ayrıca yatırımlarımız hem yerli hem global pazarlarda hızlanarak devam edecek.” dedi.

Güncel İçerikler