Zararlı yazılım analizi ve simülasyon teknolojileri geliştirmek adına çalışmalarına 2020 Temmuz’da yola çıkan yerli girişim Malwation, 45 milyon TL değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı.
Osman Doğan ve Kağan Işıldak tarafından kurulan girişim, 2021 Şubat ayında 7 milyon TL değerleme ile Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım’dan ilk tohum yatırımını almıştı. Şimdi ise Malwation’da 45 Milyon TL değerleme ile Melek yatırımcı olan Zaid Al-Aifari ve Ali Beyatlı’dan tohum devam yatırım turunu tamamladı.
Köprü tur olarak nitelendirilen bu süreçte ilk yatırımcıları olan Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım, devam kararı alarak tura katıldılar.
Malwation, siber güvenlik ekiplerinin zararlı yazılım analiz süreçlerinde ihtiyaçları olan teknolojileri ve platformları geliştiriypr. Bu noktada da şirket bünyesinde geliştirdikleri 2 ürünle pazarda yer alıyor.
Malwation AIMA
İlk ürün; Malwation AIMA ile kullanıcılara gelişmiş bir malware sandbox ortamını ve interaktif analiz alanını tek çatı platform altında sunuyor. Bu platform ile kullanıcılar şüpheli dosyaların davranışsal analizini, zararlı aktivitelerin sınıflandırılmasını ve detaylı raporlarmasını tamamiyle otomatize şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca bu çatı platform içerisinde bir çok global firma ile teknolojik partnerliği bulunuyor. Bu sayede şirketlerin siber güvenlik ekipleri, AIMA (Automated / Interactive Malware Analysis) ürününü kendi ortamlarında bulunan diğer siber güvenlik ürünlerine entegre şekilde kullanabiliyor. Otomatize sürdürülen bu süreçler haricinde olay müdahale ekipleri AIMA platformunu interaktif şekilde de kullanarak zararlı yazılım analiz ve müdahele süreçlerini çok daha hızlı gerçekleştirebilmekteler.
Malwation MSP (Malware Simulation Platform)
İkinci ürün; Malwation MSP (Malware Simulation Platform) ile kurumların siber güvenlik mimarilerinde büyük yatırım yaptıkları uç nokta güvenlik ürünlerinin (Antivirus, EDR) en sıkı koşullarda test edilebilmesi için dinamik olarak zararlı yazılım simülasyonları üretebilecekleri bir platform sunuyor. Bu sayede en doğru ürünü seçebilmelerini ve olası saldırı durumlarına karşı donanımlı olabilmelerini sağlamaya çalışıyor.
Kuruculardan Osman Doğan, aldıkları yatırımla ilgili: “Almış olduğumuz bu yatırım sonrası ürünlerimizin bireysel ve orta ölçekli şirketlerin de kullanabileceği SaaS versiyonlarını kullanıcılara sunacağız. Avrupa , Amerika Birleşik Devletleri ve EMEA gibi büyük potansiyele sahip olan marketlerde de yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.