Porsche, kendi küresel elektrikli araç şarj istasyonu ağını kurmaya hazırlanıyor

Elektrikli araç pazarında büyük yatırımlar devam ederken, Porsche de kendi elektrikli istasyonlar ağını kurmaya hazırlandığını duyurdu.

Porsche, gelecek yıl kendi küresel şarj istasyonu ağını oluşturmaya başlayacağını söyledi. Daha öncesinde şirket, bu konuda küresel ortaklarından yararlanıyordu, ancak bu durum değişmek üzere.

Şirketin yıllık toplantısında açıklanan plan, Porsche’nin 2025 yılına kadar elektrikli araç filosunu Taycan modelinin ötesinde iki farklı modeli çıkarmaya hazırlanırken duyuruldu. Bu modeller Macan ve 718 modelleri.

Şirket yöneticileri, Porsche markalı ilk şarj noktalarının önümüzdeki yıldan itibaren Almanya, İsviçre ve Avusturya’da yüksek talep görme potansiyeli olan bölgelerde kurulacağını söyledi.

Bununla birlikte, bir basın açıklamasında ayrıntılardan bahseden şirket CEO’su Oliver Blume ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Lutz Meschke‘ye göre, Porsche’nin vizyonu yalnızca şarj istasyonlarıyla sınırlı değil. Planların arasında, şarj istasyonlarının yanı sıra, müşterilerinin araçları şarj olurken kahvelerini yudumlayıp kişisel çalışmalarını yapabilecekleri bir dinlenme salonu inşa etmek.

Meschke, “Bütün bunlar yalnızca şarj etmekle ilgili değil, aynı zamanda müşterilerimize daha fazla kolaylık sağlamakla ilgili” dedi. “Bu bizim için sadece otomobillerimizin elektrifikasyonuna değil, aynı zamanda müşterilerimizin yolculuk deneyimlerine odaklanmamız için çok önemli.”

Blume, Porsche’nin Avrupa pazarına odaklanacağını ve özel bir hizmet sunabilecekleri ve kamu şarj alt yapısını destekleyebilecekleri yerler olan Çin ve ABD’ye genişlemeyi düşüneceğini söyledi. Blume ayrıca, “Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç pazarı için üretimi artırmak çok önemli, bu yüzden Porsche büyük yatırımlar yapıyor” diye ekledi.

Porsche, Avrupa’nın en büyük hızlı şarj ağını destekleyen otomobil üreticisi Ionity ile ortaklığını da sürdürecek. Ionity, 2025 yılına kadar hali hazırdaki 400 istasyon sayısını 1.000 istasyona çıkarmayı planlıyor.

Porsche aynı zamanda, 2030 itibariyle araçlarının yüzde 80’inin elektrikli olacağını duyurdu.

Güncel İçerikler