500 milyon euro yatırım alan Doctolib, 5.8 milyar euro değerlemeye ulaştı

Fransa merkezli sağlık teknolojisi girişimi Doctolib, 500 milyon euro yatırım alarak 5,8 milyar euro değerlemeye ulaştı. Şirket, önümüzdeki 5 yıl içinde çalışan sayısını 6.000 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Sağlık alanında SaaS çözümleri sunan Fransız girişim Doctolib, yeni bir finansman turunda 500 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Bu turla şirket, 5,8 milyar euro değerlemeye ulaşarak Fransa’nın en değerli girişimi olmayı başardı.

Doctolib’in ana ürünü, doktorlar ve sağlık çalışanları için bir SaaS platformu sunmak. Doctolib, özellikle doktorlar ve hastaları bir araya getiren bir rezervasyon platformu işlevi görür. Platform, Fransa, Almanya ve İtalya’da 60 milyon kişi tarafından kullanıldı.

Bugünkü finansman turuyla şirket, Fransa, Almanya ve İtalya’nın her yerinde hizmet verebilmek için Avrupa şehirlerindeki ofis sayısını artırmayı planlıyor. Şu anda 2.500 çalışandan oluşan bir ekip ile hizmet veren Doctolib, önümüzdeki 5 yıl içinde bu sayıyı 6.000 kişiye çıkarmayı hedefliyor. Doctolib ayrıca, önümüzdeki yıllar içinde toplamda 30 şehirde faaliyet gösterecek büyüklüğe ulaşmayı planlıyor. Doctolib, yalnızca 2022 yılı için 700 açık pozisyonun olduğunu ekledi.

Ocak ayında 2022 yol haritasını paylaşan girişim, yeni ürün paketi sayesinde randevu almanın ötesinde bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. Bir tele sağlık uygulamasına ek olarak şirket, belgelerde bir hastanın geçmişini görmenize, notlar almanıza ve faturaları düzenlemenize yardımcı olabilecek Doctolib Médecin adlı bir ürünü piyasaya sürdü. Doctolib Team adlı ürün ise, sağlık çalışanları için anlık mesajlaşma fırsatı sunuyor.

Genel olarak baktığımızda ise Doctolib, 300.000 sağlık çalışanı tarafından kullanılıyor ve bu kişilerin hepsi aylık olarak abone ödemesi yapmıyor. Fransa’nın çoğu bölgesinde yer alan girişim, 250 kamu hastanesi ile birlikte çalışıyor.

Doctolib Kurucu Ortağı ve CEO’su Stanislas Niox-Chateau, yaptığı açıklamada, “Dijital teknolojinin hasta bakıcılar ve hastaların günlük yaşamlarında önemli bir ortak olduğuna ve sağlık hizmeti yeniliklerinde hümanist bir yaklaşıma sahip olabileceğimize inanıyorum” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler