Online doktor randevu sistemi Doctolib, rakibi MonDocteur’u satın aldı

Girişiminiz 100 milyon dolar değerlemeye yaklaştığında ne yaparsınız? Sizi bilemeyiz fakat Doctolib, rakibi MonDocteur’u satın aldı ve piyasadaki en güçlü isim olmayı tercih etti. İki şirket de Fransa’da her ay binlerce doktorla çalışıyor ve milyonlarca farklı ziyaretçi elde ediyor.

Online tabanlı doktor randevu sistemi Doctolib, klasik takvim ve yazılım çözümleri yerine doktorunuzun randevu sistemini tamamen değiştirir. Siteye kaydolduktan sonra kendi profilinizi oluşturursunuz ve kendi takviminizi Doctolib’ten yönetirsiniz. Bu sayede eğer hasta iseniz, doktorların takvimlerine erişebilir ve kendiniz için uygun zaman dilimini bulabilirsiniz. Doktorların bu sistemde var olmalarının en büyük sebebi ise hastaların doktor seçiminde istedikleri doktora yönlendirilmesi.

Doctolib’in eski rakibi yeni ortağı MonDocteur ise beş yıl önce aynı amaçla kuruldu. Zamanla her iki şirket de önemli ölçüde büyüdü ve bünyesine daha fazla doktor kazandırdı. Doktorlar aynı anda iki şirkette var olamayacakları için seçim yapmak zorunda kalıyorlardı ve bu da bir bölünmeye neden oluyordu.

Doctolib

İşte iki şirket hakkında önemli karşılaştırmalar;

  • Doctolib’in 450, MonDocteur’un ise 150 çalışanı var.
  • Doctolib 45.000, MonDocteur ise 10.000 sağlık uzmanıyla anlaşma sağladı.
  • Doctolib aylık maliyeti 109 Euro iken bu rakam MonDocteur’da 106,8 Euro.
  • Doctolib sitesine ayda 16 milyon ziyaretçi kazandırırken, MonDocteur ise sadece 4 milyon ziyaretçi alıyor.

Şirket satın alımı tamamlandıktan sonra 600 çalışan daha işe alınacak. Bununla beraber iki şirket de aylık gelirde büyük bir sıçrama bekliyor. Şirketin artık Fransa’da endişelenecek bir rakibi olmadığı için kendine yeni hedefler belirledi. Startup, kısa süre önce hizmetini Almanya pazarına taşıdı. Şimdi gereken tek şey ise Fransa ve Almanya’da daha fazla doktoru platformuna katmak. Ayrıca şirketin gelirlerini arttırmak için hizmetlerine yenilerini eklemesi de planlanıyor.

Güncel İçerikler